Gemeente Venray

/ College stemt in met Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Wanssum

20 september 2011

College stemt in met Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Wanssum

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 september ingestemd met de Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Wanssum. In de structuurvisie staat beschreven hoe het dorp Wanssum er over tien jaar uit zou moeten zien. Er wordt ingegaan op ruimtelijke, functionele, economische en sociaal-maatschappelijke thema's.

In de structuurvisie komt de `visie 2020' naar voren die door de dorpsraad geschreven is. De kernboodschap van deze visie is: Wanssum is een open, sociaal en levendig woondorp voor alle bevolkingsgroepen met de daarbij behorende voorzieningen. Behalve een levendig woondorp is het ook een aantrekkelijk dorp voor (water)recreanten. Om de aantrekkelijkheid van het dorp voor de eigen bewoners te versterken is een dorpshart met onder andere een multifunctionele accommodatie een belangrijk item. Van cruciaal belang hierbij is de herinrichting van de Venrayseweg/Brugstraat (en de aanwezigheid van de rondweg), zodat de huidige verkeersader door de kern, die de kern in twee delen splitst, is veranderd in een autoluw verblijfsgebied.

Rondweg eerste prioriteit

De Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Wanssum bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een analyse van het dorp gemaakt. Vervolgens is in een visie beschreven hoe het dorp er over ongeveer tien jaar uit zou moeten zien. Tenslotte is een uitvoeringsprogramma opgenomen om deze visie te realiseren. In alle onderdelen wordt ingegaan op zowel ruimtelijke, functionele, economische als sociaal-maatschappelijke thema's. De rondweg met de daaraan verbonden deelprojecten zijn prioriteit nummer één in het uitvoeringsprogramma.

Draagvlak

De structuurvisie is op 8 september 2011 gepresenteerd aan de inwoners van het dorp en overige geïnteresseerden. Er was een goede opkomst van ruim 90 personen, zij stemmen allemaal in met het dorpontwikkelingsplan en het uitvoeringsprogramma.

Vervolgtraject

De Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Wanssum wordt op 11 oktober behandeld door de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en op 1 november door de gemeenteraad. U kunt de structuurvisie vinden op www.venray.nl en www.gebiedspanel.nl.