Gemeente Venray

/ Venray verkoopt de boot

20 september 2011

Venray verkoopt de boot

De gemeente Venray verkoopt de werkboot, die gebruikt wordt in de haven van Wanssum en tot voor kort door de brandweer. De boot is duur in onderhoud en gebruik. Bovendien heeft de gemeente een grote boot niet meer nodig. De gemeente wil een kleinere nieuwe boot kopen.

De werkboot van de gemeente, de `Grebbe', is een erfstuk van de gemeente Meerlo-Wanssum. In die gemeente werd de boot gebruikt in de haven en door de brandweer. Bij de grenscorrectie kwamen de haven en de boot bij Venray. Het brandweerkorps en de kazerne in Meerlo kwamen bij Horst aan de Maas. Voor gebruik in de haven alleen heeft Venray geen grote boot meer nodig. Bovendien is de `Grebbe' duur in gebruik en onderhoud. Een nieuwe, kleinere boot is goedkoper. Per jaar is de gemeente ongeveer EUR 1500,- tot EUR2000,- goedkoper uit.

Daarom heeft het college besloten de werkboot van de hand te doen en te vervangen door een aluminium boot. De nieuwe boot kost bijna EUR 12.000,-.

Voor de `Grebbe' heeft zich ook al een koper gemeld. De uitbater van de jachthaven wil de boot graag overnemen. Zo blijft de boot in de Wanssumse haven varen.