Gemeente Venray

/ Gemeente neemt deel aan fairtrade-werkgroep

20 september 2011

Gemeente neemt deel aan fairtrade-werkgroep

De gemeente Venray gaat deelnemen aan de fairtrade-werkgroep Venray. Dit is een initiatief van het Mondiaal Platform Venray (MPV). De werkgroep richt zich op activiteiten om fairtrade in de gemeente te bevorderen.

Het uiteindelijke doel van de werkgroep is om een fairtrade-gemeente te worden. Een gemeente waarin veel fairtrade-producten worden verkocht en gebruikt. Eerlijke handel in supermarkten, kledingwinkels, cafés, etc. De werkgroep wil het gebruik van fairtrade producten door gemeente, scholen, instellingen, sportclubs bevorderen. De fairtrade-gedachte sluit aan bij Venray als millenniumgemeente en de millenniumdoelen.

Mooi initiatief

Wethouder Twan Jansen: "Wij willen graag aansluiten bij dit mooie initiatief van het Mondiaal Platform. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie. We ondersteunen deze campagne daarom graag; hierdoor komen veel inwoners van Venray in contact met fairtrade waardoor direct de kleine boeren, producenten en arbeiders in ontwikkelingslanden worden gesteund."

1000 fairtrade-gemeenten

In Nederland zijn er momenteel 16 fairtrade-gemeenten en 60 gemeenten werken er hard aan om een fairtrade-gemeente te worden. Wereldwijd zijn er ongeveer 1000 fairtrade-gemeenten.