Gemeente Venray

/ Red Stars en judoclub samen onder dak

20 september 2011

Red Stars en judoclub samen onder dak

Burgemeester en Wethouders van Venray willen maximaal ruim één miljoen investeren in het nieuwe gezamenlijke onderkomen van tafeltennisvereniging Red Stars en judovereniging Venray. Dat is tweederde van de begrote kosten van EUR 1.623.000,-. De twee verenigingen betalen de rest. De nieuwe accommodatie wordt tegen de bestaande sporthal Wetteling I gebouwd, aan de kant van de Zuidsingel. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, start de bouw in het voorjaar van 2012. De leden van beide verenigingen hebben inmiddels ingestemd met de plannen.

Beide verenigingen zijn op zoek naar een nieuwe accommodatie. Judovereniging Venray heeft al ruim twaalf jaar `tijdelijk' onderdak op het St. Annaterrein. Tafeltennisvereniging Red Stars heeft een eigen hal in het Brukske, maar gezien de ontwikkelingen daar zijn ook zij op zoek naar een nieuw onderdak. Met adviseurs van de gemeente Venray is de mogelijkheid bekeken om samen een nieuwe accommodatie op te richten en zelf bij te dragen aan de realisatie, beheer en exploitatie van deze voorziening. Venray hanteert daarbij het beleid dat de gemeente tweederde en de initiatiefnemers eenderde van de kosten betalen.

NOC*NSF

De nieuwe accommodatie moet voldoen aan de normering van de NOC*NSF (ISA-sport) en het sport- en accommodatiebeleid van de gemeente Venray, maar `sober en doelmatig' is het uitgangspunt. De gemeenteraad wordt gevraagd een krediet te verstrekken dat de basis is voor de bouw en exploitatie van de accommodatie.