Gemeente Venray

/ College stemt in met Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Geijsteren

20 september 2011

College stemt in met Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Geijsteren

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 september ingestemd met de Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Geijsteren. In de structuurvisie staat beschreven hoe het dorp Geijsteren er over tien jaar uit zou moeten zien. Er wordt ingegaan op ruimtelijke, functionele, economische en sociaal-maatschappelijke thema's.

De Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Geijsteren bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een analyse van het dorp gemaakt. Vervolgens is in een visie beschreven hoe het dorp er over ongeveer tien jaar uit zou moeten zien. Tenslotte is een uitvoeringsprogramma opgenomen om deze visie te realiseren. In alle onderdelen wordt ingegaan op zowel ruimtelijke, functionele, economische als sociaal-maatschappelijke thema's.

Belangrijkste speerpunten

De structuurvisie is op 30 augustus 2011 gepresenteerd aan de inwoners van het dorp en overige geĂŻnteresseerden. Er was een goede opkomst van 50 personen. Naar aanleiding van de reacties tijdens de informatieavond is de prioritering van de projecten aangepast. De belangrijkste speerpunten voor de komende tien jaar zijn:


1a. Onderzoek vitaliteit verenigingen:


- 0-meting onder verenigingen.


1b. Behoud/versterking voorzieningen:


- versterking/verbreding van de dienstverlening van de bredeschool;


- behoud gemeenschapshuis voor ontmoeting en gebruik door verenigingen, beheer en onderhoud;


- de kerk als bindende factor in het dorp.


1c. Sociale cohesie:


- versterking betrokkenheid van bewoners.

Vervolgtraject

De Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Geijsteren wordt op 11 oktober behandeld door de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en op 1 november door de gemeenteraad. U kunt de structuurvisie vinden op www.venray.nl en www.gebiedspanel.nl.