Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Veel live WK Wielrennen bij NOS

HILVERSUM, 6 september 2011 - NOS Sport besteedt tussen dinsdag 20 en zondag 25 september dagelijks ruimschoots aandacht aan het WK wielrennen op de weg. Op alle dagen is er een extra uitzending van NOS Studio Sport die geheel in het teken staat van het mondiale kampioenschap. Het WK wordt dit jaar op de wegen in en om het Deense Kopenhagen verreden. De luisteraars van Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Maar ook in de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn staat veel live wielrennen op het programma en zijn interviews en reportages in het kader van het WK te verwachten. Alle televisie-uitzendingen zijn ook live en on demand te bekijken via nos.nl.

Het commentaar op televisie wordt de eerste dagen verzorgd door Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Bij de rechtstreekse uitzending van de wegwedstrijd van de mannen, op zondag 25 september, voorziet het duo Mart Smeets en Maarten Ducrot de wedstrijd van commentaar. Voor NOS Langs de Lijn is Gio Lippens op alle dagen de commentator van dienst.

Ook NOS Teletekst publiceert tijdens het WK een aantal extra pagina's (vanaf pagina 663). Met nieuws, uitslagen, wedstrijdverslagen en altijd oproepbare achtergrondinformatie en standen. NOS Teletekst fungeert als realtime baken van informatie voor de wielerliefhebbers.

Het uitzendschema van het WK wielrennen op de weg is als volgt:

Dinsdag 20 september
15.30-17.20 uur - NOS Studio Sport Extra - tijdrit vrouwen - Nederland 2

Woensdag 21 september
16.05-17.25 uur - NOS Studio Sport Extra - tijdrit mannen - Nederland 2

Zaterdag 24 september
13.30-17.15 uur - NOS Studio Sport Extra - wegwedstrijd vrouwen - Nederland 1

Zondag 25 september
10.00-17.50 uur - NOS Studio Sport* - wegwedstrijd mannen - Nederland 1

* in deze uitzending zijn, behalve het WK wielrennen, ook andere sporten te zien.