Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Mannen met inbrekersgereedschap aangehouden     |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 20 september aan de IJsselkade in Zutphen drie mannen in een auto aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekersgereedschap. De aanpak van inbraken heeft een hoge prioriteit bij de politie.

Agenten zagen de auto rond 02.00 uur tijdens een surveillance geparkeerd langs de weg staan, waarop zij de passagiers aanspraken. Tijdens de controle zagen de agenten op de achterbank van de auto inbrekerswerktuigen liggen. Het drietal, een 33-jarige man uit Nijmegen, een 29-jarige man uit Schiedam en een 36-jarige man uit Amersfoort, is hierop aangehouden. De mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen.

2011132153

|     |Zutphen - Winkeldief aangehouden                          |
Een 53-jarige man uit Zutphen is maandag 19 september in een supermarkt aan de Polsbroek in zijn woonplaats aangehouden door een medewerker op verdenking van diefstal. De man verliet de winkel zonder al zijn boodschappen af te rekenen. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Een medewerker zag dat de man slechts een paar artikelen afrekende, terwijl hij nog meer boodschappen onder zijn jas meenam. De medewerker heeft de man hierop aangesproken en de politie ingelicht. De Zutphenaar heeft de gestolen goederen afgestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011132078

|     |Zutphen - Nieuwe (plaatsvervangend) wijkagent Leesten     |
Marianne de Bode-Eijkelkamp is aangesteld als plaatsvervangend wijkagente van de wijk Leesten in Zutphen. Marianne werkt al jaren in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Totdat er een nieuwe wijkagent is blijft Marianne wijkagente van Leesten.

Marc Wever was de vorige wijkagent.

Samenwerken
De wijkagent werkt veel samen met andere instanties zoals de gemeente en woningbouwverenigingen.

Contact met de wijkagente?

Marianne Eijkelkamp is te bereiken via 0900-8844 of via e-mail:

marianne.de.bode.eijkelkamp@no-gelderland.politie.nl

|     |Zutphen - Politie zoekt getuigen autovernielingen         |
De politie onderzoekt meerdere vernielingen van auto's afgelopen weekend in de Zutphense wijk Noordveen. Hierbij zijn ondermeer ruiten, koplampen en spiegels vernield. Ook twee ruiten van woningen zijn vernield.

Er kwamen in het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september meerdere meldingen van vernieling bij de politie binnen. Auto-eigenaren troffen diverse beschadigingen zoals deuken en krassen aan. Ook de spiegels waren vernield. In totaal zijn er tien vernielingen gemeld, waarvan twee ruiten van woningen, vijf autoruiten en drie autospiegels. Uit één auto werd een navigatiesysteem gestolen.

De politie onderzoekt de vernielingen en is op zoek naar getuigen. Ook roept zij gedupeerden op om aangifte te doen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

2011131270, 2011131278

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --