Ingezonden persbericht


Prodware rapporteert sterke cijfers

Prodware, het Franse IT bedrijf waarmee Qurius een strategische alliantie heeft, heeft vandaag haar halfjaarcijfers gepubliceerd. De omzet steeg met 19% tot EUR 47,3, vergeleken met EUR 39,7 over het eerste halfjaar 2010. De EBITDA steeg van 17,6% van de omzet in de eerste helft van 2010, tot 26,9% in de eerste helft van dit jaar - een toename van 81%. Het operationele resultaat verdubbelde en de nettowinst steeg met 146%, van EUR 4,3 miljoen tot EUR 10,6 miljoen over de eerste helft van 2011.

Prodware schrijft deze resultaatontwikkeling toe aan de in 2005 ingezette strategie om branche-specifieke IT producten te ontwikkelen.

Ook Qurius rapporteerde over de eerste helft van 2011 een verbeterd resultaat. De EBIT, exclusief de verkochte Infor activiteiten, steeg met EUR 4,3 miljoen, waarmee een verlies over de eerste helft 2010, veranderde in een bescheiden nettowinst over de eerste helft 2011. Deze ontwikkeling sterkt Qurius in haar voornemen het drie-jaarprogramma onverkort door te zetten om de huidige positie verder te verbeteren.

Prodware S.A.

Prodware, opgericht in 1989, creëert, integreert en host IT oplossingen voor bedrijven. Dit vindt plaats in een sector waar succes een mix van vergaande IT expertise en branche-specifieke knowhow vereist, in het bijzonder op het gebied van administratieve- en management processen. Prodware telt ruim 15.000 actieve klanten en is de sleutelpartij en partner voor de installatie en het beheer van wereldwijde IT oplossingen en applicaties. Met vestigingen in negen landen en sterke strategische allianties, begeleidt de groep ondernemingen in hun internationale werkzaamheden.

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming, sloot Prodware zich in 2009 aan bij de United Nations Global Compact.

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998.