Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 20 september Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder A. van Hout, loco-secretaris Afwezig: P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 13 september advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a.

O-03 A

uitnodigingen Afscheid predikant W. de Jong ­ Halle d.d. 25 september besluit: Wethouder Baars vertegenwoordigt het college. Vogelschieten Kermis Baak d.d. 3 oktober besluit: Wethouder Seesing vertegenwoordigt het college.

B

C

Opening Slipjacht Vorden d.d. 12 november Besluit: Burgemeester Aalderink vertegenwoordigt het college.

D

Opening Stadhuis Doetinchem d.d. 1 oktober Besluit: Wethouder Steffens vertegenwoordigt het college.

O-04 A

intergemeentelijke aangelegenheden Programmateam Regiomarketing, Lobby en Externe betrekkingen d.d. 29 september 09.00 uur V.k.a. Raads- en cie-vergaderingen d.d.: september Besproken.

O-05


1

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling wethouder Mulderije overhandigt burgemeester Aalderink het epistel van de bielemannen wethouder Seesing informeert college over stand van zaken Delta wethouder Mulderije koppelt stuurgroep RBT terug wethouder Steffens meldt gesprek met rekenkamercommissie over CJG wethouder Steffens spreekt waardering uit over de actie van de welzijninstellingen in Vorden wethouder Baars kondigt bijeenkomst aan van wethouders RO en derden over de structuurvisie

O-07 Ontwikkeling

Onderwerp: Beslissing op bezwaarschrift M. Willemen Advies: Het bezwaarschrift van de heer M. Willemen conform het advies van de commissie niet-ontvankelijk te verklaren. Beslissing: Conform advies.

O-08

onderwerp: Opslag van radioactief afval advies: 1. Standpunt in te nemen dat u zeer kritisch zal zijn over de opslag van

Ontwikkeling

radioactief afval in onze gemeente; 2. De gemeenteraad te informeren over uw standpunt ten aanzien van de opslag van radioactief afval.

besluit: 1. College neemt geen standpunt in aangezien er geen plannen voor opslag zijn. Mochten in de toekomst plannen komen, dan zullen wij die kritisch beoordelen. 2. De raad over dit besluit informeren.

O-09

onderwerp: Toekomstbestendig Bronckhorst advies: 1. De visie Toekomstbestendig Bronckhorst, Duurzaam en Betrokken vaststellen; 2. De gemeenteraad voorstellen deze visie vast te stellen en het college opdracht te geven om de visie uit te werken.

Ontwikkeling

besluit:


2

Conform advies.

O-10 Ontwikkeling

onderwerp: Regeling thuiswerken advies: Het reglement `thuiswerken gemeente Bronckhorst' vast te stellen. besluit: Aanhouden voor overleg met de portefeuillehouder.

O-11 Dienstverlening

Onderwerp: Realisering woonzorgaccommodatie Dollemansstraat 11 Baak Advies: In principe medewerking te verlenen aan gewijzigde herinvulling. Beslissing: Conform advies.

O-12

onderwerp: Verzoek om herziening van het bestemmingsplan advies: Door middel van een herziening van het bestemmingsplan medewerking verlenen aan het realiseren van een cateringbedrijf op het perceel Lankerseweg 2A in Halle.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-13

onderwerp: Aanvraag subsidie Dorpshuis Hummelo advies: 1. De raad te verzoeken aan de Protestantse Gemeente Hummelo een eenmalige bijdrage van 25.000 euro beschikbaar te stellen op grond van de subsidieregel financiele bijdragen voor ver- of nieuwbouw van dorpshuizen en kulturhusen voor nieuwbouw van het dorpshuis. 2. Toekenning onder de voorwaarden dat de provincie Gelderland het project mee subsidieert op grond van beleidsregel gemeenschapsvoorzieningen en Sociale Cohesie. 3. Provincie in kennis stellen van het college-besluit.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.


3

O-14

onderwerp: 2 Tussenrapportage 2011 advies: e 1. In te stemmen met de 2 tussenrapportage 2011 e 2. De 2 tussenrapportage 2011 aanbieden aan de raad 3. In te stemmen met bijgevoegd concept raadsvoorstel en concept raadsbesluit

e

Ontwikkeling

besluit: Aanhouden.

O-15

onderwerp: Legesheffing Nationale Identiteitskaart (NIK) advies: 1. Kennis te nemen van de werkwijze vanaf 12 september 2011 van het cluster Burgerzaken, afd. Dienstverlening inzake de verstrekking van identiteitskaarten 2. De raad actief te informeren over het schrappen van de legesheffing voor de identiteitskaart voor personen ouder dan 14 jaar

Ontwikkeling

besluit: Conform; college vraagt om nader advies over de teruggave van legeskosten.

O-16

onderwerp: Beantwoording inspraak- en vooroverlegreacties bestemmingsplan Buitengebied Steenderen / Hummelo en Keppel. advies: 1. In te stemmen met de beantwoording van de inspraak- en vooroverlegreacties op het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel en deze in het ontwerp te verwerken; 2. In te stemmen met de ambtshalve wijzigingen en deze te verwerken in het ontwerp bestemmingsplan; 3. De raad te informeren door deze stukken ter inzake te leggen in de leeskamer van de gemeenteraad.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.


4

O-17 Beheer

onderwerp: Verzoek bijdrage aanschaf veldverlichting VV Baakse Boys advies: Het verzoek om een bijdrage in de kosten af te wijzen overeenkomstig ontwerpbrief. besluit: Conform advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 27 september 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


5

---- --