KPN NV

KPN Nieuws

KPN wint en verliest na boetes OPTA

Datum

20 september 2011

De rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in twee zaken waarbij KPN in beroep was gegaan tegen een boete van de OPTA. In de ene zaak is het beroep van KPN gegrond verklaard, in de andere zaak is het beroep van KPN ongegrond verklaard. Beide zaken hebben betrekking op het zogeheten non-discriminatiebeginsel bij prijsafspraken, waarbij er sprake is van een verschil van mening tussen de OPTA en KPN over de interpretatie van de destijds geldende regulering.

De zaak waarin het beroep van KPN ongegrond is verklaard, betreft een eenmalige kortingsactie in 2006, die door de OPTA als discriminatoir (geldend voor een beperkt aantal klanten) is gekwalificeerd. Het gaat om een boete van ¤523.264,-. Omdat KPN van oordeel is dat de korting well degelijk aangeboden had mogen worden, zal door KPN hoger beroep worden aangetekend bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

In de zaak waarin KPN gelijk heeft gekregen, heeft de rechter de visie van KPN bevestigd dat er niets aan de hand was met de afspraken die KPN in het kader van haar toenmalige Klant Partner Programma had gemaakt.




KPN NV