Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Europese vakantiebestemmingen vorige maand in trek

Hotels.com: Nederlanders zochten ook vaker naar hotels in binnenlandse steden

Amsterdam, 20 september - Winterberg lijkt de afgelopen maand geliefd te zijn geweest bij Nederlanders. Uit cijfers van boekingssite Hotels.com blijkt dat Nederlanders in augustus bijna vijf keer vaker naar hotelkamers in de Duitse bestemming zochten dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ook in een aantal binnenlandse steden en Europese zonbestemmingen werd opvallend veel vaker naar hotelkamers gezocht dan vorig jaar.

Winterberg zal bij velen in de eerste plaats bekend staan als wintersportbestemming. De plaats in het Sauerland heeft ook in de zomer grote aantrekkingskracht op toeristen, waaronder veel fietsers en wandelaars.

De afgelopen maand werd ook veel vaker dan vorig jaar (453 procent) naar hotelkamers in het Franse Orléans gezocht. De stad aan de Loire is, net als Winterberg, een toeristische trekpleister en vanuit Nederland binnen enkele uren te bereiken per auto.

In eigen land nam het aantal zoekopdrachten naar hotelkamers tijdens de laatste zomermaand het sterkst toe in Nijmegen (444 procent). Ook Delft (390 procent), Rotterdam (377 procent) en Zwolle (348 procent) waren in trek.

Verder zochten Nederlanders in augustus ruim vier keer vaker dan vorig jaar naar hotels in de zonnige bestemmingen Tenerife en Maspalomas op de Canarische Eilanden en Alanya in Turkije. Wellicht heeft de natte zomer in eigen land reizigers doen besluiten om in de nazomer of het najaar alsnog de Europese zon op te zoeken.

Procentuele groei in zoekopdrachten op Hotels.com vanuit Nederland, augustus 2011 ten opzichte van augustus 2010:


1. Winterberg, Duitsland 477 %


2. Orléans, Frankrijk 453 %


3. Nijmegen, Nederland 444 %


4. Tenerife, Canarische eilanden 416 %


5. Maspalomas, Gran Canaria 411 %


6. Alanya, Turkijke 406 %


7. Delft, Nederland 390 %


8. Leuven 379 %


9. Rotterdam 377 %


10. Vancouver 375 %

Opmerking: de hierboven genoemde resultaten zijn gebaseerd op feitelijke zoekgegevens en niet gecorrigeerd door eventuele congressen en/of evenementen die van invloed kunnen zijn op de gegevens.

................................................…………………………………………………………………………….

Einde persbericht. Dinsdag 20 september 2011.

Noot voor de redactie (