Ingezonden persbericht


PERSLIJST WEEK 37
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 13 september 2011

AANWEZIG:

de burgemeester de wethouder de wethouder de secretaris

: J.W. Wiggers : A.G. Borst : L. Teuben : J.P. Wassens

AFWEZIG: Nr.

1.

Een- Portef.- Onderwerp heid houder
O Secr. B&W Ontwerpnotulen B&Wvergadering d.d. 6 september 2011. O O&A Teuben Uitvoeringsparagraaf structuurvisie.

Kern van de zaak

Advies
Notulen vaststellen conform ontwerp.

Beslissing
Conform ontwerp vastgesteld.


2.

Het ruimtelijk ontwikkelingsplan / structuurvisie 1. In te stemmen met de Structuurvisie Conform advies Hattem beschrijft het kaderstellende beleid voor gemeente Hattem: Uitvoeringsparagraaf besloten. de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van 2012 - 2025; Hattem. Het bevat een uitvoeringsparagraaf die 2. De bijgevoegde uitvoeringsparagraaf jaarlijks wordt geactualiseerd. Bijgevoegd is de structuurvisie 2012 - 2025 conform het uitvoeringsparagraaf 2012 - 2025 die ter bebijgevoegd raadsvoorstel aan de raad sluitvorming wordt aangeboden. voorleggen. Geadviseerd wordt akkoord te gaan met Conform advies Begin 2011 zijn er in de raad vragen gesteld over jeugdoverlast, met name in de het plan van aanpak jeugdoverlast en het besloten. Plan van parkeergarage. De portefeuillehouder heeft ter vaststelling door te sturen aan de aanpak in overleg met portefeuillehouhierop toegezegd de jeugdoverlast in de gehele Raad. gemeente te bekijken en na de zomer te komen der aanpassen. met een plan va n aanpak om de jeugdoverlast aan te pakken. In het Plan van Aanpak is gekeken naar de hotspots voor jeugdoverlast, de overlastgevende groepen en de aard van de problematiek. Daarna is gekeken naar mogelijke maatregelen om de overlast in te perken.


3.

O O&A Wiggers Plan van aanpak jeugdoverlast.


4.

O O&A Teuben Verzoek koop gemeentegrond.


5.

Verzoeker wenst een strook gemeentegrond te kopen om bij de tuin aan te trekken. We hebben de locatie bezien en geconstateerd dat verkoop van deze strook grond wenselijk is indien alle aangrenzende eigenaren dezelfde wens hebben. Voorwaarde is dat nieuwe erfafscheiding groen blijft en minimaal 1,80 meter hoog. O O&A Wiggers Notitie bemensing van de Door de onderlinge en versterkte Gemeentelijke Crisis samenwerking door middel van poolvorming organisatie. van gemeentelijke functionarissen wordt voorkomen dat iedere gemeente voor alle functies in de rampenbestrijding ambtenaren volledig moeten opleiden, oefenen en trainen.

Geadviseerd wordt: Conform advies - om in te stemmen met verkoop van de besloten. grond tegen een nader te bepalen prijs onder voorwaarde dat alle aangrenzende eigenaren kopen; - om verzoeker hierover te informeren.


6.


1. In te stemmen met het bemensen van Conform advies een gezamenlijke Gemeentelijke besloten. Crisisorganisatie zoals beschreven in de bijgevoegde notitie met betrekking tot poolvorming. 2. De verdere implementatie van dit voorstel en uitwerking van de bemensing gemeentelijke crisisorganisatie neer te leggen bij de gemeentesecretarissen van de aan de VNOG deelnemende gemeenten onder regie van de Functionaris Coördinatie Bevolkingszorg/ Coördinerend Gemeentesecretaris. De huidige gemeentelijke rampenplannen gaan 1. Kennisnemen van het bijgevoegd Conform advies O O&A Wiggers Concept Regionaal Crisisplan ter vervanging vervallen. Hiervoor in de plaats komt het concept Regionaal Crisisplan met besloten. van het gemeentelijk regionale Crisiplan. ontwikkelingen en veranderingen op het Rampenplan. gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. 2. Instemmen met de gekozen uitwerkingsrichtingen ten aanzien van de organisatie en taken van de multidisciplinaire teams en de sectie Bevolkin gszorg en de gemeentelijke actiecentra. 3. Deze stukken ter kennis name zenden aan de Raad.


2


7.

O O&A Wiggers Regionaal beleidsplan Rampenbestrijding en Crisisbeheersing.


8. O

BDV Borst

Aanpassing Treasurystatuut 2012.


1. Kennis te nemen van het concept Conform advies regionaal beleidsplan Rampenbestrijding besloten. en Crisisbeheersing Noord- en OostGelderland 2012- 2015. 2. Het concept regionaal beleidsplan ter consultatie door te geleiden naar de gemeenteraad. 3. In te stemmen met de belangrijkste speerpunten van de veiligheidsregio: - a. Uitbouwen van ons specialisme op het gebied van natuurbrand en brandonderzoek. - b. Landelijk koploper zijn op het gebied van omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en op het gebied van netcentrisch werken (informatiemanagement). Conform de vereisten Wet Financiering Het aangepaste treasurystatuut via Conform advies Decentrale Overheden en de financiele tussenkomst van de auditcommissie door besloten. verordening gemeente Hattem is er een de raad vast te laten stellen, en in te Treasurystatuut. Onder andere door wijzigingen laten gaan met ingang van 1 januari in de wet Fido en wijzigingen in de regeling 2012. Ruddo dient het treasurystatuut te worden aangepas t en geactualiseerd. Ook was aanleiding de aanbevelingen die gedaan zijn naar aanleiding van de interne controle over 2010.

Conform artikel 14 van de Wet Veiligheidsregio moet het bestuur van de veiligheidsregio één maal in de vier jaar het reginaal beleidsplan vaststellen.

3


9. O

P&S Wiggers Leges identiteitskaart.

De hoge raad heeft beslist dat voor personen Besluiten om de burgers die in de van 14 jaar en ouder voor een identiteitskaart periode van 29 juli tot 9 september 2011 geen leges in rekening gebracht mag worden. een aanvraag om een identiteitskaart Op basis van deze uitspaak wordt hier in voor personen van 14 jaar en ouder Hattem vanaf 12 september voor deze hebben ingediend pro-actief te personen bij een aanvraag dan ook geen leges benaderen en de betaalde leges in rekening gebracht. Personen die in de ambtshalve terug te betalen. periode van 29 juli t/m 9 september een aanvraag NIK hebben ingediend kunnen formeel een bezwaar indienen om de betaalde leges terug te vragen. Deze worden op grond van de berichtgeving van het ministerie gegrond verklaard en terugbetaald. Ter voorkoming van in dit geval 80 bezwaren kan het college proactief reageren door voor deze gevallen de leges ambtshalve terug te betalen.

Conform advies besloten. Consequenties verwerken in de najaarsnota.

Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 20 september 2011.

4