Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grass Valley helpt DutchView "Go Green"

Hilversum, 20 september 2011

DutchView en Grass Valley hebben een exclusieve overeenkomst gesloten voor de levering van onder meer de laatste, state-of-the-art Grass Valley camera's, videomixers, routers en servers. De overeenkomst geldt voor de duur van vijf jaar en omvat tevens de realisatie van een drietal nieuwe reportagewagens waaronder twee nieuwe 'groene' reportagewagens. Deze 'OBV's' zijn onderdeel van het bedrijfsbrede beleid van DutchView om het proces van televisie maken te verduurzamen, dit onder de noemer 'sustainable broadcasting'.

De nieuwe OBV's van DutchView zullen worden uitgerust met het nieuwste Grass Valley 3G Transmission systeem, wat DutchView de mogelijkheid geeft om haar bestaande triax bekabeling te blijven gebruiken voor hoogwaardige HD signalen op lange afstand. De wagens zullen garant staan voor een emissievermindering tot 40% en worden gebouwd van duurzame materialen die het energieverbruik voor verwarming en koeling met zo'n 30% zullen verminderen. Ook zullen alle meubels gemaakt worden van duurzaam en gerecycled materiaal.

Grass Valley werkt al jaren volgens een milieubeleid waarin wordt nagestreefd om zowel in het productieproces (ontwerp, gebruik materialen en assemblage) als ook in het stroomverbruik van de producten het milieu zoveel mogelijk te sparen.

De DutchView wagens zullen worden uitgerust met Grass Valley's nieuwste productie switcher-het Karrera(TM) Video Production Center- en de Trinix(TM) NXT router welke beide meer dan 25 tot 40% efficiënter met energie omgaan dan vergelijkbare apparatuur van het zelfde formaat. De LDK 8000 Elite camera's werken met het Grass Valley 3G Transmission systeem wat ongeveer 20% in gewicht scheelt maar ook nog eens met minder licht overweg kan waardoor er significant minder licht bij producties nodig is.

De nieuwe trucks worden gebouwd door system integrator D&MS, een langdurige partner van zowel Grass Valley als DutchView. De eerste wagen zal in december 2011 worden opgeleverd.

Dit is een samenvatting en vertaling van een internationaal persbericht van Grass Valley. Alle informatie, inclusief quotes, over bovenstaande kunt u hier vinden:

http://www.grassvalley.com/news/media_alert/view/1465-at-ibc2011-the-awards-go-to-the-grass-valley-karrera-video-production-center

Meer informatie over Grass Valley's environmental policy vindt u hier:

http://www.grassvalley.com/about/environmental-policy