Citibank lanceert gratis zichtrekening die 1% van de aankopen terugbetaalt

20/09/2011 11:13

Citibank Belgium

- De Citibank Cash Back is een gratis zichtrekening

- 1% van alle aankopen wordt terugbetaald

Brussel, 20 september. Citibank kondigde vandaag in primeur voor de Belgische markt, de lancering aan van een gratis zichtrekening met de mogelijkheid om 1% van zijn aankopen (1% cash back) terugbetaald te krijgen. De Citibank Cash Back zichtrekening is helemaal gratis en biedt alle klassieke betalingsfaciliteiten.

Sinds eind 2010 is Citibank een nieuwe strategische weg ingeslaan. De nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van de Wealth Management ativiteiten. Bedoeling is om klanten een complete financiële service te bieden, doelgericht, professioneel en efficiënt. Citibank, één van de pioniers op het gebied van open architectuur, beschikt al over een brede waaier producten en diensten die het mogelijk maken om een volledige bancaire relatie aan haar klanten voor te stellen. En dit op elk vlak: dagelijkse verrichtingen, sparen, beleggingen, krediet, kredietkaarten- Met de introductie van innoverende en efficiënte producten zoals de Cash Back rekening wil Citibank een duidelijke groei realiseren in het segment van klanten met een vermogen vanaf 75.000 ¤ onder de vlag van Citigold.

Michel De Bolle, Head of Wealth Management & Branch Distribution bij Citibank, legt uit: "We zijn blij dat we dit nieuwe product aan onze klanten kunnen voorstellen. Het illustreert onze inzet om innovatieve en verschillende producten aan onze klanten te bieden en ondersteunt onze strategieverandering die nu de nadruk legt op Wealth Management."

Elke maand, 1% van uw aankopen terugbetaald

Het principe van de Citibank Cash Back zichtrekening is zeer eenvoudig. Elke maand krijgt de klant 1% bruto terugbetaald van alle aankopen die hij in België deed met zijn bankkaart en van alle betalingen via domiciliëringen, en dit tot maximum 50 ¤ bruto per maand. Op jaarbasis kan dat dus oplopen tot een terugbetaling van 600 ¤ bruto!

Elke maand wordt het cash back bedrag berekend op basis van het totale bedrag aan domiciliëringen en aankopen met de debetkaart die de vorige maand verrekend werden. En na aftrek van de wettelijk voorziene roerende voorheffing van 15% krijgt de klant dit bedrag op zijn zichtrekening teruggestort.

Michel De Bolle legt uit "Een concreet voorbeeld: stel dat een klant in de loop van de maand oktober 1.455 ¤ aan betalingen doet met zijn bankkaart in België, en er in totaal 947,50 ¤ via domiciliëringen van zijn rekening gedebiteerd wordt. Het totale bedrag dat recht geeft op cash back bedraagt dus 2.402,50 ¤ en het bruto cash back bedrag van 1% is dus gelijk aan 24,03 ¤. Na aftrek van de wettelijk verplichte roerende voorheffing van 15% krijgt de klant in de maand november 20,43 ¤ op zijn rekening teruggestort."

Eén voorwaarde om van deze gratis zichtrekening te genieten

Om van de voordelen van deze zichtrekening te genieten, moeten er minstens 2500 ¤* maandelijkse inkomsten (loon, pensioen of andere inkomsten) op de rekening gedomicilieerd worden.

De Citibank Cash Back zichtrekening is uitgerust met alle mogelijke opties om het dagelijks beheer van zijn vermogen te vergemakkelijken en kost geen euro. Dit gratis pakket omvat 2 bankkaarten, een onbeperkt aantal transacties in euro, een maandelijks rekeningafschrift, de toegang tot CitiPhone, tot Citibank Online (waarvoor de klant uiteraard de kosten van de telefoongesprekken en/of het internetabonnement nog moet betalen) en tot al onze Citicard Banking Centers.

Dit product is enkel verkrijgbaar voor particulieren en in de deelnemende verkooppunten (de lijst is beschikbaar op www.citibank.be/cashback-rekening/).