Ingezonden persbericht


Midden-Nederland weer goede voedingsbodem voor ICT-ondernemerschap

Omzet genomineerden 'Snelle groeier 2011' van Skillcity groeit 225 procent

Utrecht, 20 september 2011 - ICT-netwerkorganisatie Skillcity maakt de lijst van twintig ICT-bedrijven bekend die kans maken op de titel 'Snelste groeier 2011'. De competitie staat open voor middelgrote ICT-bedrijven in de regio Midden-Nederland. Deze regio blijkt een vruchtbare voedingsbodem voor het ICT-ondernemerschap en is van sterk economisch belang voor heel Nederland. Skillcity reikt de award dit jaar voor de zesde keer uit. De netwerkorganisatie maakt de winnaar en de einduitslag bekend op maandag 3 oktober 2011 tijdens een bijeenkomst op het Media Park in Hilversum.

Ook dit jaar presteerden de genomineerden voor Snelste groeier erg goed. De gezamenlijke omzet van de twintig genomineerde bedrijven steeg van 48,1 miljoen naar 156,4 miljoen euro. Dit is een groei van 225 procent. Het totaal aantal medewerkers steeg in diezelfde periode van 568 naar 1.352. In 2010 voerde PEAK-IT de lijst aan met 1.450 procent omzetgroei.

De genomineerde bedrijven zijn (in alfabetische volgorde):

Calco-IT (Amersfoort)

Clansman (Utrecht)

Computication (Zeist)

CRI-Service (Mijdrecht)

eFocus (Utrecht)

Enrise (Amersfoort)

EsperantoXL (De Meern)

Eurofiber (Maarssen)

Forcare (Zeist)

Infi (Utrecht)

Infonavigator (Leusden)

InterCommIT (Amersfoort)

NetDialog International (Bilthoven)

OTYS Recruiting Technology (Veenendaal)

PEAK-IT (Naarden)

PossibilIT (Utrecht)

Procurios (Wijk bij Duurstede)

Tricode (Veenendaal)

Truston (Houten)

Xebia (Hilversum)

Ben Alfrink, oprichter van Skillcity: "Deze zesde verkiezing van 'Snelle groeier' onderstreept opnieuw het enorme economische belang van technologiebedrijven in Midden-Nederland. Veel bedrijven in de sector realiseren ieder jaar groei in omzet en werkgelegenheid. Wij willen die prestaties met deze award voor het voetlicht brengen en bedrijven zo stimuleren om verder te groeien."

ICT-ondernemers in de regio Midden-Nederland konden zich tot en met 31 augustus 2011 aanmelden voor de verkiezing. Uit deze inschrijvingen kiest Skillcity de 'Snelste groeier' onder de ICT-ondernemingen in deze regio. Dit gebeurt op basis van omzetgroei in de afgelopen vijf jaar. Deze verkiezing biedt inzicht in de ontwikkeling van de ICT-branche in Midden-Nederland. In Utrecht en nabije omgeving bevindt zich de grootste concentratie van ICT-bedrijvigheid in Nederland.

####

Over Skillcity

Skillcity is een informeel bedrijfsnetwerk voor ICT-bedrijven in Midden-Nederland. Het netwerk is opgezet om ondernemers te inspireren door intensief onderling contact en informatieve bijeenkomsten. Skillcity organiseert jaarlijks ca. 25 seminars, workshops, round-tables en innovation circles. Het netwerk van Skillcity bestaat inmiddels uit zo'n vijfhonderd ICT-ondernemingen en een dertigtal participanten in de regio Midden-Nederland. Meer informatie is te vinden op www.skillcity.nl.