Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Bijzonder huwelijksgeluk in Goudestein

Jaarlijks laten heel wat stellen hun liefde bezegelen in de trouwzaal in Goudestein. Op donderdag 1 september jl. ontving waarnemend burgemeester mw. Van 't Veld in diezelfde trouwzaal vijf echtparen die hun huwelijksdag inmiddels al 60 of 65 keer gevierd hadden.

Normaal gesproken gaat mevrouw Van 't Veld thuis op bezoek bijechtparen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, en die daar prijs op stellen. Bij deze echtparen viel hun diamanten of briljanten huwelijksjubileum echter midden in het zomerreces. De waarnemend burgemeester: "Ik vind het heel bijzonder als twee mensen hun huwelijk zo lang in stand weten te houden. Dat verdient echt bijzondere aandacht. Daarom leek het ons leuk om deze bruidsparen zelf een feestelijke ontvangst aan te bieden, op een toepasselijke locatie."

Tijdens de ontvangst maakte mevrouw Van `t Veld van de gelegenheidgebruik om de echtelieden te vragen naar het geheim van een goed en langdurig huwelijk. De meeste bruidsparen waren het er over eens: "Het gaat om geven en nemen!"

De echtparen op bezoek bij burgemeester Van 't Veld

Op de foto

Staand ziet u van links naar rechts: bruidspaar Jongeling-van Houten uit Maarssen (60 jr.), wnd. burgemeester Mirjam van `t Veld, bruidspaar Verkerk-Voorneveld uit Maarssen (60 jr.) en dhr. Van den Broek uit Maarssen. Hij is 65 jaar getrouwd met mevr. Van den Broek-Hienen, zij zit helemaal rechts aan tafel. Aan de tafel zitten verder nog, van links naar rechts, bruidspaar Nagel-Boellaard uit Breukelen (65 jr.) en bruidspaar De Kruijf-van Dommelen uit Loenen (60 jr.).