Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Baggeren bij Nigtevecht

Waternet is deze week begonnen met het baggeren van de Vecht bij Nigtevecht. Dit is eerder dan oorspronkelijk gepland. De reden hiervoor is een verkeerd aangelegde rioolleiding elders in de Vecht bij Muiden en Weesp. Totdat deze leiding op de goede plek ligt kan het baggeren daar nog niet volgens de oorspronkelijke aanpak uitgevoerd worden.

Voor het baggeren is het nodig dat de aanwezige woonarken die in de Vecht liggen één of twee dagen van hun plek gaan. Waternet informeert de bewoners hierover en maakt individuele afspraken met hen.

In de loop der jaren is de Vecht vervuild geraakt door lozingen en intensief gebruik van de rivier. Om er voor te zorgen dat het water en de natuur zich in de toekomst beter kunnen ontwikkelen, is het nodig dat de Vecht schoongemaakt wordt. Het waterschap heeft Waternet Amstel, Gooi en Vecht de opdracht gegeven om de Vecht en enkele zijwateren schoon te maken. In vier jaar tijd wordt ruim 2,5 miljoen kuub vervuild slib, dat zijn ongeveer 5.000 volle binnenvaartschepen, van de bodem geschept.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op www.waternet.nl/projecten/schoonmaken-vecht.