Warchild


Vredesconcert op 21 september in de Westerkerk

19 augustus 2011 - Op woensdag 21 september, de Internationale dag van de Vrede, wordt voor het derde achtereenvolgende jaar in de Westerkerk het Vredesconcert gegeven. De netto opbrengst van het concert is bestemd voor War Child.

Programma
Het programma zal bestaan uit optredens van kinderen van verschillende basisscholen in Amsterdam, die ook hebben meegedaan aan de War Child schoolmusical "Voor kids gaat de zon op", een spreker van War Child die iets zal vertellen over de organisatie en optredens van jeugdige musici. Het programma zal in zijn geheel worden gepresenteerd door de tv-presentatrice Lisa Wade.

Vredes Groeitapijt
Tijdens het Vredesconcert zal het Vredes Groeitapijt symbolisch aan War Child worden overhandigd.
Het Vredes Groeitapijt project is in 2007 opgezet door de stichting Zonneglossis. Sindsdien zijn er meer dan 3000 lapjes ingezonden en in het tapijt verwerkt. Scholen hebben meegedaan met honderden leerlingen en het laatste jaar hebben ook ruim 300 kunstenaars een werk voor dit goede doel ingeleverd. Het Vredes Groeitapijt is met de waardevolle en schitterende kunstwerkdelen zo een boodschap van vrede geworden.

Stukje van het Vredestapijt
Delen van dit Vredestapijt zullen tijdens het Vredesconcert worden verkocht en 75% van de opbrengst is bestemd voor War Child. Een unieke kans om in het bezit te komen van een schitterend aandenken en fantastisch initiatief.

De Westerkerk probeert met dit fantastische initiatief, in de Week van de Vrede, opnieuw de aandacht op het belang van vrede te vestigen. De aanvang van het Vredesconcert is 20:15 uur. De toegangsprijs is EUR10,- kinderen t/m 15 jaar gratis.