BP Nederland

BP lanceert Young Energy Project

Publicatiedatum: 21 september 2011
Rotterdam, 21 september 2011 â BP heeft vandaag het Young Energy Project (YEP) in Nederland gelanceerd, een gratis website (www.youngenergyproject.nl) die gericht is op educatie in energie, milieu, techniek en wetenschap.
YEP is bestemd voor leerlingen en docenten uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs en sluit naadloos aan op het curriculum van de scholen daar waar het gaat om de exacte vakken. Het initiatief past in BPâs social investment strategie die zich in Nederland in het bijzonder richt op het stimuleren van onderwijs in genoemde onderwerpen.

De website omvat informatie over (alternatieve) energie en behandelt themaâs uit de vakken natuurkunde, scheikunde en techniek. Tevens worden er uitstapjes gemaakt naar andere relevante vakken, zoals biologie en aardrijkskunde. De informatie wordt aangeboden via teksten, afbeeldingen en 3D animaties. YEP biedt tevens lesmodules aan met handleidingen voor de leerkrachten en werkbladen voor de leerlingen. Ook is er gedacht aan het fun element â zo bieden games een aantrekkelijke verbreding van de onderwerpen die op de site aan bod komen. Alle informatie op de website is vrij toegankelijk â alleen voor de lesmodules is een inlog code nodig - en er zijn geen kosten aan het gebruik verbonden.
Leerlingen van De Goudse Waarden, een VMBO-school uit Gouda - die betrokken is geweest bij het ontwikkelen en testen van de website â waren vandaag aanwezig bij de feestelijke lancering van YEP. Dit evenement vond plaats bij het EIC Mainport Rotterdam, waar de leerlingen onder leiding van Dennis Storm meededen aan een quiz met vragen over energie. Aansluitend was er een workshop t-shirts bedrukken met een avatar naar eigen ontwerp. Leerling Mike Admiraal kwam als winnaar van deze activiteiten uit de bus; hij zal betrokken worden bij het maken van een avatar, die zal worden gebruikt in een nieuwe game die voor YEP wordt ontwikkeld. Daarnaast ontving Mike een kadobon, waarbij hij kan kiezen uit ruim honderd verschillende activiteiten.

De nieuwe website zal gericht onder de aandacht worden gebracht van scholen uit de onderbouw van het voorgezet onderwijs (VMBO en HAVO/VWO). Enkele jaren geleden introduceerde BP al een educatieprogramma voor lagere scholen, Kennis voor Kids, dat met behulp van vrijwilligers van het bedrijf wordt uitgevoerd.