Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 15 september 2011


- Persbericht -

Bij twijfel niet publiceren
Over het spanningsveld tussen wetenschap en journalistiek

Hierbij willen wij je graag attenderen op het jubileumdebat van de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie op woensdag 21 september a.s.

De berichtgeving over de verzonnen data van Diederik Stapel en Roos Vonk deze week laten zien wat het belang is van goede wetenschapsjournalistiek. Is dit ingegeven doordat universiteiten ranglijsten bijhouden van het aantal mediaoptredens van hun wetenschappers? In hoeverre tast dergelijke berichtgeving het vertrouwen van de lezer in wetenschap aan? Wat kun je als wetenschapsjournalist doen om te voorkomen dat je onzin data publiceert? Waarom heeft wetenschap een saai imago, en het weinig spectaculaire gedachtengoed van Justin Bieber een fanschare van honderdduizenden Beliebers?

Daarover debatteren we op 21 september 2011 vanaf 14.30 uur in de Rode Hoed te Amsterdam, onder leiding van Raoul Heertje. Deelnemers aan het debat zijn Maarten van Rossem, Yolanda van der Graaf (UMC Utrecht) en Martijn van Calmthout (De Volkskrant). Inbreng vanuit de zaal wordt van harte aangemoedigd.

De kosten zijn ¤ 5,00. Om 16.00 uur is er een borrel waar we met elkaar en met de cursusleider van de SCW, gastdocenten en het bestuur tot 17.30 uur kunnen napraten.

Aanmelden kan via de site van De Rode Hoed.

Kijk voor meer info ook op www.wetenschapsjournalistiek.nl.


- Persbericht -



Ingezonden persbericht