Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Woensdag 21 september = Dress Red Day
In het rood voor de strijd tegen hart- en vaatziekten bij vrouwen

Veel Nederlanders gaan woensdag in het rood gekleed om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, de belangrijkste doodsoorzaak. De Hartstichting organiseert dan voor de tweede keer Dress Red Day. De aftrap voor deze dag vindt plaats om 10:45 uur op het plein voor Den Haag CS.

Aftrap Dress Red Day
Dit jaar trappen we Dress Red Day gezamenlijk af. We nodigen daarom iedereen uit om zich - in het rood - te verzamelen voor het Centraal Station van Den Haag. Hierbij vragen we iedereen zijn hart te luchten door een persoonlijk geheim aan een ballon te knopen en de lucht in te laten vliegen. Geheimen staan dit jaar centraal in de vrouwencampagne. Hans Stam, directeur van de Hartstichting, geeft het startsein.

Onthulling geheim kunstwerk
Tijdens de aftrap van Dress Red Day op het plein voor het Centraal Station in Den Haag wordt ook een geheim kunstwerk onthuld als onderdeel van de vrouwencampagne van de Hartstichting. Voorbijgangers konden sinds vorige week via sms donaties doen, waarmee het werk van kunstenares Esther Schwertasek op een groot scherm pixel voor pixel zichtbaar werd. Woensdag wordt het laatste deel onthuld. Met de opbrengst financiert de Hartstichting onderzoek om achter de geheimen van hart- en vaatziekten bij vrouwen te komen.

Datum: woensdag 21 september 2011
Tijd: 10.45 uur
Locatie: Plein voor station Den Haag CS

Meer informatie: www.wehebbenjehartnodig.nl.

Over de Hartstichting
Sinds 1964 zet de Hartstichting zich in om hart- en vaatziekten onder Nederlanders te voorkomen en te bestrijden door het gericht ontwikkelen en inzetten van wetenschappelijke kennis. Op dit moment zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten en overlijden 108 mensen per dag aan een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. In 2020 zullen er naar verwachting 1.3 miljoen hart- en vaatpatiënten zijn. De Hartstichting kan dit werk uitsluitend doen dankzij giften van de Nederlandse bevolking. Van elke ontvangen euro besteedt de Hartstichting ¤ 0,80 aan wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting.


- Einde persaankondiging -