Prijs voor beste debater Algemene Politieke Beschouwingen

Persbericht van Nederlands Debat Instituut Holding

B.V.
Op woensdag 21 en donderdag 22 september vinden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats in Den Haag. Traditiegetrouw zal het Nederlands Debat Instituut op donderdag de Debatprijs uitreiken aan de politicus die tijdens de Beschouwingen het beste heeft gedebatteerd.

Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut en voorzitter jury), Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden) en Donatello Piras (hoofdtrainer/debatleider Nederlands Debat Instituut) vormen de jury van de Debatprijs en zijn gedurende de Beschouwingen aanwezig in de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Zij analyseren het debat en beoordelen alle lijsttrekkers en de minister-president op hun debatvaardigheden. Tijdens de dinerschorsing op donderdag zal de jury de winnaar bekend maken en de Debatprijs uitreiken. Het juryrapport zal zo snel mogelijk daarna op de site van het debatinstituut verschijnen.

Met het uitreiken van de Debatprijs vragen de initiatiefnemers (Nederlands Debat Instituut en Universiteit Leiden) aandacht voor het maatschappelijk belang van kwalitatief goede parlementaire debatten.

Het Nederlands Debat Instituut heeft een jarenlange traditie van het beoordelen van parlementaire debatten. Het instituut publiceert regelmatig over de kwaliteit van het politieke debat in ons land en treedt op voor radio en televisie met analyses.

*

Links:
http://www.debatinstituut.nl



Razende Robot Reporter