Dienstenbond CNV

Nieuws

20 september 2011

CNV Dienstenbond druk in gesprek met UVIT

CNV zit niet stil na de zomer. Dat is ook nodig, want met UVIT voert CNV gesprekken over het sociaal plan, over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de zorgmedewerkers en over de duiding van de medewerkers. En laten we de gedeeltelijke sluiting van de vestiging in Alkmaar niet vergeten. Hierover ontvangen de leden in een volgende nieuwsbrief meer informatie.

Duidingsbrief
Deze maand lag de duidingsbrief bij u op de deurmat. CNV Dienstenbond ontving diverse vragen over deze brief. Vooral gericht op de intentie achter de brief. De meest gehoorde vraag was: ´hoe werkt het bezwaar dat ik kan aantekenen en waartegen teken ik bezwaar aan?' Pas eind 2011 is er namelijk meer duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden.

Harmonisatie
Het is inderdaad het streven van UVIT om eind 2011 binnen VIT de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden afgerond te hebben. Dit is noodzakelijk, omdat VIT talloze regelingen kent. Een versimpeling is voor de uitvoering noodzakelijk. De gesprekken over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden binnen VIT zijn in volle gang. In september en begin oktober spreekt CNV diverse malen met UVIT op de vestiging in Gorinchem. Als u vragen of- opmerkingen heeft over het duidingsproces, dan hoort CNV dit graag en bespreekt CNV dit vervolgens met UVIT. De werkgever wordt dan aan het denken gezet over de door hen gekozen aanpak en past deze wellicht aan.

Nieuw sociaal plan
CNV gaf in de eerste gesprekken aan dat diverse leden hun ongenoegen hadden geuit over het in hun ogen: `zoveelste reorganisatietraject'. CNV vindt dat vroegtijdig goede afspraken over een nieuw sociaal plan, voor medewerkers wat rust geeft in de roerige tijden bij UVIT. De werkgever erkende dat het nieuwe sociaal plan een hoge prioriteit heeft. De komende gesprekken staat het sociaal plan dan ook centraal. CNV hoort graag van u wat u in het nieuwe sociale plan opgenomen wil hebben.

30 september Alkmaar
Op 30 september neemt UVIT afscheid van een deel van de medewerkers in Alkmaar. In de volgende nieuwsbrief licht CNV Dienstenbond dit nader toe.

Bedrijfsledengroep
Wilt u de ogen en oren zijn van CNV dienstenbond binnen UVIT, wordt dan lid van de bedrijfsledengroep. Eens per 2 maanden praten een groep medewerkers van zo'n 8 personen met elkaar en met ondergetekende over de ontwikkelingen binnen UVIT. U hoort wat er speelt binnen uw bedrijf en u geeft mede richting aan de koers van UVIT. U kunt onder werktijd naar Arnhem reizen en de reiskosten worden vergoed.

Voor vragen en- of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Arjan Baselmans,
Eindhoven@remove-this.cnvdibo.nl of tel: 040-2116674.