Groen!

Vlaamse kindpremie helpt niemand vooruit

door Mieke Vogels (Vlaams parlementslid) op 20 september 2011 in "Armoede", "Gezin, welzijn en zorg"

De Vlaamse Regering trekt 30 miljoen euro uit voor de Vlaamse kindpremie, zeg maar: de Vlaamse kinderbijslag. Blijkbaar weegt de stem van NVA nog steeds het zwaarst. De kindpremie zorgt ervoor dat alle kinderen een extraatje krijgen. Iedereen - rijk of arm - krijgt evenveel. Op die manier wordt er veel geld uitgegeven, maar raakt het schrijnende probleem van de kinderarmoede in Vlaanderen - nog maar eens- niet opgelost.

SP.a-minister Lieten, bevoegd voor Armoedebeleid, maakte zich nochtans sterk dat ze extra zou investeren in de strijd tegen de kinderarmoede. Niet dus! Een jaarlijkse premie van 150 euro zal de schande van de kinderarmoede niet doen verdwijnen. Ook morgen zal één kind op tien in dit `warme' Vlaanderen opgroeien in armoede. Met of zonder kindpremie.

IFRAME:
//www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=276556572364194&href=http%3A %2F%2Fgroen.be%2Factualiteit%2FNieuwsflash-vlaamse-kindpremie-helpt-nie mand-vooruit_2321.aspx&send=false&layout=standard&width=450&show_faces= true&action=recommend&colorscheme=light&font&height=80

Contact: Mieke Vogels