Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zanox creëert Europese Marketplace voor performance advertising
- Social media platform met profielen van adverteerders en publishers in Marketplace
- Volledige transparantie van performance criteria van affiliate programma's en publisher websites

Amsterdam, 21 September 2011 - De Zanox-groep, het leidende performance advertising netwerk in Europa, heeft een Europese Marketplace voor Performance Advertising gecreëerd, de "Zanox Marketplace", welke vandaag op de DMexco 2011-beurs in Keulen is gepresenteerd. De Zanox Marketplace combineert een verbeterd design met diverse nieuwe functionaliteiten die volledige transparantie, efficiënte samenwerking en directe communicatie tussen adverteerders en publishers mogelijk maken. Dit innovatieve platform opent nieuwe saleskanalen en stimuleert business mogelijkheden op internet voor alle marktdeelnemers. Met de officiële lancering, gepland in het vierde kwartaal van 2011, zal de Zanox Marketplace het zenuwcentrum en centrale thuisbasis zijn van het Zanox Performance Advertising Netwerk in 12 Europese landen, operationeel in 6 verschillende talen. ,,Bedrijven verwachten tegenwoordig volledige transparantie, kostenbeheersing en bewijs van efficiëntie van de online adverteerinspanningen van de verantwoordelijke marketeers", zegt Roger Kenbeek, Managing Director van Zanox-M4N. ,,Het in mei gepubliceerde rapport van Blauw Research bevestigt deze aanname door een omzetgroei van 23% te laten zien van de Nederlandse affiliate markt in 2010 t.o.v. 2011. De budgettaire verschuiving naar performance advertising vereist een steeds verdere ontwikkeling van technische platformen voor alle deelnemers in de online markt". Thomas Joosten, eveneens Managing Director van Zanox-M4N, vult aan: ,,Op het M4N-platform hebben we ook een aantal performance criteria van adverteerders en publishers inzichtelijk gemaakt. We hebben gemerkt dat een transparant platform de communicatie, efficiëntie en business-transacties tussen adverteerders en publishers stimuleert. Sterker nog, dit heeft geleid tot meer omzet. Marketplace sluit dan ook naadloos aan op de filosofie die M4N hanteerde. Met Zanox-M4N nemen we het een stap verder: door op Marketplace meerdere features en producten aan te bieden, kunnen adverteerders in de breedte en op nog effectievere wijze performance based adverteren."

Voordelen voor adverteerders en publishers
Een vernieuwend aspect aan de Zanox Marketplace is de social media-opzet. Alle aangesloten partners beschikken over uitgebreide profielen waarbij hun onderscheidende kenmerken en performance criteria zichtbaar zijn voor de deelnemers in het Zanox-netwerk. Zo zijn performance-data zoals de eCPCs, conversieratio, keurings- en uitbetalingstermijnen in één oogopslag te zien. Adverteerders dingen om de gunsten van publishers en andersom. Hoe aantrekkelijker de performance, hoe eerder en bereidwilliger publishers zijn in de plaatsing van advertenties op hun websites of andere online kanalen. Andersom kunnen adverteerders in het toegankelijke systeem op zoek gaan naar geschikte publishers waarvan zij de match en het potentieel direct kunnen zien. Adverteerders kunnen publishers vervolgens direct uitnodigen voor hun advertentieprogramma. ,,Naast openheid, is ook de toegankelijkheid van het platform dat Zanox Marketplace zo vernieuwend maakt. Op basis van relevante businesscriteria kunnen adverteerders en publishers in heel Europa naar geschikte partners zoeken en onmiddellijk een samenwerking starten. Wij verwachten dat de uitgebreide mogelijkheden, zoals directe communicatie tussen partners en de volledige transparantie, de basis vormt voor een nieuwe groeiboost van performance advertising in Nederland en Europa", aldus Kenbeek.

Prospect
De Zanox Marketplace wordt in de loop van het vierde kwartaal van 2011 in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Polen en Turkije gelanceerd. De beschikbare talen zijn, naast het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Alle toekomstige functionaliteiten en producten zullen direct worden ontwikkeld voor de Zanox Marketplace en beschikbaar worden gemaakt voor de markt vanuit dit platform. Het huidige Zanox platform blijft in de transitieperiode na de marktlancering operationeel, maar zal niet de nieuwe mogelijkheden van de Zanox Marketplace bevatten. Details en voordelen van de Zanox Marketplace kunt u hier vinden: www.zanox.com/nl/marketplace

Over Zanox-M4N
Zanox, dat onlangs is samengegaan met M4N, is de Nederlandse marktleider in online performance advertising. Zanox-M4N heeft als missie de omzet van adverteerders en publishers te vergroten. Bij het op transactie-gebaseerde businessmodel vergoeden adverteerders de online adverteeractiviteiten van publishers voor een gerealiseerde lead of sale. Publishers promoten de online producten en diensten van adverteerders. Dit doen zij via diverse online adverteer- en marketingkanalen, waaronder affiliate marketing, search marketing, retargeting, social media advertising, tekstlink advertising, display advertising, e-mailmarketing, shopping- en loyaltyprogramma's. Zanox-M4N koppelt meer dan één miljoen publishers aan meer dan 3800 adverteerders en werkt onder meer voor KPN, T-Mobile, Groupon, Wehkamp, Zalando, De Bijenkorf, OHRA en Centraal Beheer Achmea. M4N is in 1999 opgericht onder Mbuyu Community BV. Zanox is opgericht in 2000. In juni 2011 zijn beide bedrijven samengegaan en maken sindsdien onderdeel uit van de Zanox-groep, een bedrijf met meer dan 650 werknemers en dertien kantoren, verdeeld over Europa, Azië en Noord-Amerika. ZANOX.de AG is onderdeel van Axel Springer AG en het Zwitserse PubliGroupe AG met respectievelijk een aandelenverdeling van 52,5 en 47,5 procent. Meer informatie vindt u op www.zanox.nl en www.M4N.nl .