Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste retailtransactie van 2011
Consortium koopt Shopping Centre Piazza van Unibail Rodamco

Wijs & van Oostveen Vastgoed, tB investments en Condo Inventures hebben middels een gezamenlijke joint venture Shopping Centre Piazza in Eindhoven van Unibail Rodamco gekocht. Deze beleggingstransactie is de grootste retailtransactie van 2011 in Nederland tot op heden.

Het in 2004 totaal gerenoveerde winkelcentrum Piazza ligt aan de kop van de belangrijkste winkelstraat, De Demer, in het centrum van Eindhoven. Internationale modemerken zoals H&M, Zara, Mexx en Esprit geven naast modeketens als WE, Men at Work en Society Shop een belangrijke invulling aan de totale vloeroppervlakte van circa 30.000 m2. Media Markt is met een kwart van de vloeroppervlakte de meest dominante huurder. Mede door de naastgelegen parkeergarage en de directe verbinding met het openbaar vervoer kent Piazza met haar grote winkelunits een unieke positie in het A1 winkelgebied van Eindhoven.

Cushman & Wakefield en Houthoff Buruma adviseerden Unibail Rodamco bij deze transactie. Wijs & van Oostveen Vastgoed, tB investments en Condo Inventures werden begeleid door Berkhouwe Vastgoed en Allen & Overy. De financiering is verstrekt door Berlin Hyp.


- Einde persbericht -

Noot voor redacties

Noot voor redacties,