Politie Gelderland-Midden

Boetes en rijbewijzen afgepakt bij controles Barneveld
Publicatiedatum: 21-9-2011 9:10:10

BARNEVELD - Bij verkeerscontroles op vijf verschillende plaatsen in Barneveld heeft de politie dinsdag in totaal 76 bonnen uitgedeeld en van drie bestuurders het rijbewijs afgepakt omdat ze veel te hard reden.

Gedurende de ochtend werd tussen zeven en twaalf uur post gevat op de Rietberglaan, Dr. Willem Dreeslaan, Valkseweg, Plantagelaan en Stationsweg. Klachten uit de buurt over de verkeersveiligheid daar waren vooral reden om op de Rietberglaan bij de school te controleren. De opbrengst daar was 9 bekeuringen waarvan 5 voor het rijden op een opgevoerde brommer.

Opgevoerd
Op de Dr. Willem Dreeslaan werden in totaal 20 bekeuringen uitgedeeld, waarbij 8 opgevoerde brommers ook weer de boventoon voerden in het aantal overtredingen. Opvallend resultaat voor een 16-jarige bromfietser uit Wekerom die 110 km/u reed over de Valkseweg terwijl hij daar maximaal 40 mocht. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Op diezelfde Valkseweg werd een 32-jarige Barneveldse automobilist gesnapt met een snelheid van 140 km/u terwijl hij daar maximaal 80 mocht rijden. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Het zelfde lot was een 17-jarige Lunterenaar beschoren: hij reed met zijn brommer ruim 80 waar 40 is toegestaan.

Laptop achter het stuur
Het hoogste aantal bekeuringen werd uitgedeeld tussen half elf en twaalf uur op de Stationsweg: 30 stuks met als toppers onder meer niet handsfree bellen achter het stuur (8 keer), snelheid (5 keer) en rijden zonder gordel (6 keer). Ook hier een opvallende overtreding voor gevaarlijk rijgedrag door een automobilist die met een laptop op schoot achter het stuur zat.
(2011108680-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---