Muriel Evrard benoemd tot Hoofdredactrice van Belga News Agency

21/09/2011 10:00

Belga News Agency

Muriel Evrard (40) is sinds 1 september de nieuwe hoofdredactrice van nieuwsagentschap Belga.

Na haar studies communicatie en journalistiek aan de ULB ging Muriel Evrard aan de slag in de audiovisuele sector. Ze werkte eerst bij NRJ, vervolgens bij RTL, om uiteindelijk hoofdredactrice te worden van de radiozender NRJ. Naast deze loopbaan, nam ze ook deel aan diverse projecten in de televisiewereld en bij magazines.

In 2007 startte ze als newsmanager bij Belga om vervolgens de functie van "client advocate" op te nemen. Daarmee werd ze het vaste aanspreekpunt van Belga voor de verschillende Nederlandse- en Franstalige redacties van het land.

Ook als lid van het directiecomité van Belga bracht ze diverse opdrachten die haar werden toevertrouwd tot een goed einde, zoals de lancering van "Today in History", de nieuwe online database voor mediaklanten met de belangrijkste momenten uit de Belgische geschiedenis, geïllustreed met foto´s en archiefmateriaal; en de "BelgAcademy", het intern opleidingsprogramma dat journalisten klaarstoomt voor de nieuwe uitdagingen van het beroep.

Gesterkt door haar ruime ervaring en haar contacten met de verschillende redacties, zal ze nu al haar energie aanwenden om de redactie verder uit te bouwen opdat deze een passend antwoord biedt op de nieuwe evoluties in de mediasector en de immer stijgende verwachtingen van de mediaklanten.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel