Ingezonden persbericht


Interoute neemt leverancier van cloud-diensten Quantix over Beheerde-applicatiediensten toegevoegd aan Unified Computing-portfolio

Schiphol-Rijk, 21 september 2011 - Interoute Communications Ltd., eigenaar van het grootste Europese nieuwe-generatie netwerk, neemt Quantix, een leverancier van cloud-diensten in Nottingham (Verenigd Koninkrijk), over. Deze overname versterkt de op cloud-technologie gebaseerde Unified ICT-strategie van Interoute. Het bedrijf voegt de beheerde-applicatiediensten van Quantix toe aan het eigen portfolio voor Unified Computing en managed hosting. Door gebruik te maken van het OraCloud-platform van Quantix, kan Interoute databaseapplicaties, waaronder Oracle en SQL, van internationale klanten beheren als cloud-dienst.

Quantix is een pionier in de cloud-sector en heeft een brede expertise opgebouwd in het beheer van databaseapplicaties en de bijbehorende infrastructuur. Het bedrijf is Oracle Platinum-partner en wordt in het Verenigd Koninkrijk erkend als een van de meest vooraanstaande cloud-bedrijven van 2011. Interoute wil voortbouwen op de brede, specialistische vaardigheden van medewerkers op het Quantix-hoofdkantoor in Nottingham. Het bedrijf wil deze locatie inzetten als expertisecentrum voor applicatiebeheer en de ontwikkeling van cloud-diensten.

Gareth Williams, CEO van Interoute: "Onze strategie is erop gericht om klanten een breed portfolio van oplossingen en diensten te bieden: van de ground, in de vorm van infrastructuur en connectiviteit, tot de cloud, in de vorm van volledig beheerde diensten gehost binnen de private cloud van Interoute. We richten ons op service-innovatie in combinatie met een constante zoektocht naar efficiëntie. Zo bieden we een toegevoegde waarde voor onze klanten en blijven we vooroplopen in de markt. Onze bedrijfsstrategie 'Unified ICT' is een aanpak voor het creëren en beheren van alle bedrijf-ICT-infrastructuren als dienst geleverd vanuit een veilig netwerkplatform."

Simon Goodenough, algemeen directeur van Quantix: "We hebben in het Verenigd Koninkrijk een sterk en loyaal klantportfolio opgebouwd, dat we gewoon blijven bedienen. Door onze krachten te bundelen met Interoute, kunnen we onze diensten nu in geheel Europa aanbieden. Er is een duidelijke overeenkomst tussen ons aanbod en dat van Interoute. We zijn verheugd dat we een volgende stap zetten in ons streven om de grootste leverancier van cloud-diensten in Europa te worden."

Over Interoute
Interoute Communications Ltd. is de eigenaar en operator van het grootste platform voor cloud-diensten van Europa, dat meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra en 32 colocaties omvat, en nog eens 140 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient internationale klanten, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis biedt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: http://www.interoute.com.

Voor meer informatie: