Ingezonden persbericht


Teun Mulder trekt ook de EK-kar weer als ambassadeur

Apeldoorn, 21 september

Met een volmondig 'ja' is topsprinter Teun Mulder ingegaan op het verzoek van het organisatiecomité van de Europese kampioenschappen baanwielrennen (21-23 oktober) als ambassadeur te fungeren van het evenement in Omnisport Apeldoorn. Ook in maart was hij - toen samen met Leontien van Moorsel - een van de boegbeelden in de aanloop naar het mondiale titeltoernooi op dezelfde piste.

,,Natuurlijk wil ik graag opnieuw het gezicht zijn van zo'n belangrijk evenement'', licht drievoudig wereldkampioen Mulder toe. ,,Ik kom uit de streek en vind het geweldig dat Libéma Profcycling erin is geslaagd in korte tijd twee supertoernooien van het baanwielrennen naar Omnisport Apeldoorn te halen. Als ik een rol kan vervullen om er wederom een succes van te maken, laat ik dat niet na. Hopelijk wordt het net zo'n feest als in maart, met propvolle tribunes en enthousiast publiek. Toen kon je echt merken hoe fijn het is wanneer een hele sporthal achter je gaat staan op het moment dat je een topprestatie wilt leveren'', aldus de man uit Zuuk die woonachtig is in Apeldoorn. Tijdens de WK veroverde hij een zilveren medaille op de kilometer tijdrit en brons op de keirin.

,,Ik ben ervan overtuigd dat de mensen opnieuw schitterende wielersport voorgeschoteld zullen krijgen. Een wereldkampioenschap heeft uiteraard meer uitstraling, maar laten we niet vergeten dat er tijdens de drie dagen in oktober punten zijn te verdienen in de race om kwalificatie voor de Olympische Spelen. Bovendien luiden de EK de start van het nieuwe baanseizoen in, en daar zijn doorgaans de meeste toppers uit Europa van de partij.''

Om de EK nog aantrekkelijker te maken voor de Nederlandse wielerfans zijn er met ingang van heden zogenoemde NS-combikaarten te koop: tickets die geldig zijn voor de trein (ongeacht waar vandaan in Nederland) en toegang verschaffen tot de wedstrijden. De combikaart is er in drie prijsklassen, variërend van E 30,- tot E 25,-. ,,Nog een reden om massaal naar de baasport te komen kijken'', oordeelt Mulder.

De normale kaartverkoop gaat ondertussen gestaag door, maar er zijn nog voldoende plaatsbewijzen beschikbaar via de Primera winkels en de VVV-kantoren in Apeldoorn en omstreken. Kaarten kunnen eveneens besteld worden via de website: www.ekbaanwielrennen.nl.