Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Standpunt PvdA Noord-Holland over Fort Benoorden Spaandam: PvdA onder voorwaarden akkoord met bouwplan Landal

De fractie van de PvdA in Provinciale Staten gaat onder voorwaarden akkoord met de plannen om Fort Benoorden Spaarndam op te knappen en bij dit fort een bungalowpark van Landal aan te leggen. De PvdA wil dat zwart op wit wordt vastgelegd dat een aantal toezeggingen van gedeputeerde Bond in de statencommissie overeind blijven. De PvdA zal daarover de komende tijd de vinger aan de pols blijven houden.

Tijdens de behandeling van het onderwerp Fort Benoorden Spaarndam in de statencommissie Ruimte en Milieu van 5 september heeft de PvdA nog geen definitief standpunt ingenomen. De fractie wilde eerst verder overleggen met voor- en tegenstanders, waaronder ook verschillende lokale PvdA-bestuurders.

PvdA-statenlid Ed Wagemaker: "De PvdA Noord-Holland is tot de slotsom gekomen dat voor restauratie van het fort de aanleg van het bungalowpark noodzakelijk is. In de huidige tijd is het vrijwel onmogelijk om zonder private inbreng zulke kostbare restauraties en herinrichtingen te laten plaatsvinden. Om te voorkomen dat de natuur en de bewoners van Spaarndam overlast ondervinden van dit bungalowpark ondervinden verbinden wij wel een aantal voorwaarden aan onze instemming."

De voorwaarden van de PvdA Noord-Holland zijn:

- geen pitch en puttbaan,
- een second opinion mbt de verwachte verkeerstromen door Spaarndam, zodat er zekerheid geboden kan worden over het vermijden van extra druk op het verkeer door Spaarndam,
- een uitgebreide natuurtoets,
- meer duidelijkheid over de continuïteit van de afspraken (o.a. toegankelijkheid) en het onderhoud van het plangebied,
- zorgen voor goede samenwerking met omwonenden en betrokkenen en daar een communicatieplan voor opstellen,
- er komt een bussinessplan
- alle risico's worden ondergebracht bij de projectontwikkelaar

Wagemaker: "We zijn vanaf 2007 met deze kwestie bezig. Hoewel er sprake is van een globaal plan, moeten nog veel onduidelijkheden worden ingevuld. De communicatie met bewoners en betrokkenen moet bovendien veel beter worden vormgegeven. Een goed communicatieplan is hierbij onontbeerlijk. We hopen dat met deze voorwaarden en een betere communicatie de komende maanden een breed gedragen plan kan worden gepresenteerd."


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Provincie Noord-Holland