Ingezonden persbericht


TOTAL investeert in elektrisch autorijden

Den Haag, 21 september 2011 - TOTAL Nederland opende vandaag het eerste Total Plug to Drive-snellaadpunt voor elektrische auto's op het Total-tankstation aan het Stadionplein in Amsterdam. De komende maanden realiseert Total nog zes snellaadpunten op haar tankstations in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Hiermee wil Total bijdragen aan duurzame mobiliteit in Nederland.

Elektrisch rijden is populairder dan ooit, dankzij de ontwikkeling van krachtige elektromotoren en accu's met voldoende capaciteit om grotere afstanden af te leggen. Toch aarzelen veel automobilisten om over te stappen op elektrisch rijden. De reden is veelal de angst om onderweg met een lege accu langs de weg te staan. 'Met het Plug to Drive-concept wil TOTAL Nederland helpen die drempel weg te nemen', stelt Benoît Ortegat, Managing Director van TOTAL Nederland N.V.

80% in maximaal 30 minuten
De Total Plug to Drive-snellaadpunten kunnen in maximaal 30 minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot 80% opladen - dit staat gelijk aan een actieradius van ongeeveer honderd kilometer. De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto's die kunnen opladen met gelijkstroom (DC400V/125A) volgens het Japanse protocol ChaDeMo. De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom (AC driefasig 400V/63A). Van deze vorm van snelladen zijn er momenteel nog geen modellen beschikbaar. Om naast oplaadgemak ook betaalgemak te waarborgen, heeft Total een speciale Plug tot Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van 10 minuten oplaadtijd.

Duurzame mobiliteit
Bij de realisatie van het Total Plug to Drive-concept werkt Total nauw samen met overheden en marktpartijen. 'Dit is exact waar Total voor staat: samen met andere partijen nieuwe oplossingen ontwikkelen, die bijdragen aan de duurzame mobiliteit van onze klanten', besluit Ortegat.

------------------------