Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 7 september 2011

CINEMADINER, VOER VOOR ALLE ZINTUIGEN ­ MINE VAGANTI

Iedere maand organiseren Groninger Forum en ForumImages het Cinemadiner. Terwijl het publiek geniet van een innemende, hilarische of ontroerende filmhuishit wordt een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld ­ waarbij onze huiskok zich laat inspirreren door de film die draait. Woensdag 21 september wordt in ForumImages in Groningen gedineerd tijdens Mine Vaganti.

Mine Vaganti
Ferzan Ozpetek, Italië, 2010, kleur 110 minuten, Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld Grappige karakters en sprankelende dialogen in deze komedie over een voornaam gezin in Lecce, in het diepe zuiden van Italië. Vader Vincenzo leidt het familiebedrijf, een succesvolle pastafabriek, maar hij komt op leeftijd en vindt de tijd gekomen om zijn twee zoons aan het hoofd van de firma te plaatsen. Hij roept de familie bijeen om de bedrijfsoverdracht te regelen. De jongste zoon Tommaso, bekent aan zijn broer Antonio dat hij niks voor het bedrijfsleven voelt en dat hij bovendien homo is, iets wat zijn conservatieve vader onmogelijk zal kunnen accepteren. Tijdens het feestelijke familiediner wil hij op het juiste moment uit de kast komen. Maar iemand anders is hem voor. Warm en hilarisch, goedgehumeurd familiedrama waarin voortdurend gemorreld wordt aan oude en nieuwe Italiaanse waarden.

Cinemadiner: Mine Vaganti
Woensdag 21 september, 18.30 uur
ForumImages, Hereplein 73, Groningen
Entree: ¤ 332,50 (incl. film + diner, excl. drankjes) Reserveren kan tot en met zondag 18 september via cinemadiner@forumimages.nl of via de telefoon van de kassa van ForumImages: 050 312 04 33 (aantal personen + keuze tussen vegetarisch of niet-vegetarisch). Wij stellen het zeer op prijs wanneer u zich afmeldt als u onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn.

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd, worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren. Meer informatie over het Groninger Forum is te vinden op www.groningerforum.nl. Sinds september 2010 huist de programmering van het Groninger Forum samen met filmtheater Images in ForumImages aan het Hereplein in Groningen. www.forumimages.nl