Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 21 september 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 21 september t/m zondag 2 oktober 2011

Woensdag 21 september
09.00 uur
Wethouder Hans Buijtelaar onthult een bord voor de groene golf op de Rondweg Oost. Een groene golf in verkeerslichten zorgt ervoor dat autoverkeer tijdens de spits beter kan doorrijden. Locatie: Rondweg Oost, hoek Laan van Emiclaer te Amersfoort.

13.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent de tentoonstelling ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Burgerzaken. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent het Longpunt Amersfoort, een ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun omgeving, georganiseerd door het Astma Fonds. Locatie: Kerkgebouw de Brug, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Hans Buijtelaar verricht de openingshandeling voor de ingebruikname van de website van het sportcomplex ASC Nieuwland. Locatie: Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

Donderdag 22 september
9.00 uur
Wethouder Menno Tigelaar verricht de openingshandeling van het NS Try Out Festival. Drie dagen lang vormt het centraal station in Amersfoort een festivalpodium voor artistiek talent op het gebied van muziek, zang, film, literatuur, masterclasses en events. www.nstryoutfestival.nl Locatie: Centraal Station, Smallepad 15 te Amersfoort

14.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan de landelijke aftrap van de Dag van de Dijk. Locatie: Zandfoort aan de Eem, Kleine Kooppel 20/21 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Menno Tigelaar opent de Bijeenkomst "arena's Jeugdzorg". Locatie: Arbeids trainingcentrum aan de Radonweg (Isselt) te Amersfoort.

Vrijdag 23 september
14.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent het cursusjaar 2011/2012 HOVO (Hogeschool voor Ouderen) Hogeschool Utrecht-Amersfoort. Locatie: Hogeschool Utrecht Amersfoort, De Nieuwe Poort 21 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent de tentoonstelling 'Märklin World', installaties, foto's, schilderijen, maquettes en video's van steden en landschappen door veertig internationale hedendaagse kunstenaars. Locatie: Kunsthal KadE, Smallepad 3 te Amersfoort.

Zaterdag 24 september
09.00 uur
Wethouder Gert Boeve verwelkomt en schenkt koffie voor vrijwilligers en spreekt tijdens de Ravelijn Help Mee Dag. Locatie: Rietzangerstraat 12 te Amersfoort.

10.30 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve spreekt tijdens het wijkfeest Kruiskamp-Koppel Vlindervallei dat wordt georganiseerd in het kader van Nationale Burendag 2011. Locatie: Evertsenstraat te Amersfoort.

11.15 uur
Wethouder Hans Buijtelaar opent kindercentrum 'De Mammoet'. Dit kindercentrum biedt onderdak aan kinderdagverblijf de Mammoet, bso de Jungle en peuterspeelzaal DoReMi. Locatie: Albert Schweizersingel 253 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Hans Buijtelaar verricht een prijsuitreiking tijdens de Eemhead. Een jaarlijkse roeiwedstrijd waar elk jaar zo'n 140 roeiploegen en skiffeurs uit Nederland tegen elkaar strijden. Locatie: Roeivereniging Hemus, De Schans 20-22 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve maakt de winnende locatie bekend van de social sofa, welke door Kok Wooncenter wordt geschonken. Locatie : Kok Wooncenter, Hamseweg 18 te Hoogland.

16.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius reikt de prijzen uit tijdens het Hans Dudok van Heel Toernooi, georganiseerd door de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort. Locatie: Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3 te Amersfoort.

Zondag 25 september
12.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius geeft het startschot voor de wedstrijd Tjalk De Roode Kaat door de haven trekken ten behoeve van de goede doelen: Stichting Doe Een Wens en Stichting Hoogvliegers. Locatie: kade De Grote Koppel te Amersfoort.

Maandag 26 september
21.30 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve reikt samen met de heer Kees Hoogendoorn, voorzitter van de Raad van Kerken, certificaten uit aan deelnemers van het project Schuldhulpmaatje. Locatie: Emmaüskerk, Noordewierweg 131 te Amersfoort.

Vrijdag 30 september
21.30 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve is Whamgast. De Wham interviewt de wethouder aan de hand van door hem geselecteerde beeldfragmenten, afkomsig van YouTube. Deze worden tijdens het gesprek getoond op een groot scherm. Locatie: WHAM, Hendrik van Viandenstraat 13 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,