Politie Twente

Buschauffeur mishandeld
Enschede
Een onbekende man heeft dinsdag 20 september omstreeks 17.45 uur een buschauffeur mishandeld.

De man stapte op de C.F. Klaarstraat in de bus die vanuit Glanerbrug kwam. De man kocht een kaartje naar het Stationsplein. Op het Stationsplein aangekomen wilde de man echter blijven zitten tot aan Hengelo. De buschauffeur gaf aan dat de man eerst een nieuw kaartje moest kopen. De man kwam hierop naar voren gelopen. De buschauffeur was in de veronderstelling dat de man een kaartje kwam kopen, maar kreeg plotseling onbekende vloeistof in zijn ogen gespoten. De man rende hierop de bus uit en vluchtte weg richting fietstunnel. De buschauffeur kon zijn dienst niet vervolgen, omdat hij last van zijn ogen had. Er is geen blijvend letsel bij hem geconstateerd.

Het signalement van de dader:
. Man van circa 20 jaar
. Licht getinte huid
. Slank postuur
. Kort zwart haar

Meerdere buspassagiers zijn getuige van de mishandeling geweest. Politie Twente wil nog graag in contact komen met mensen die iemand vanuit een bus op het Stationsplein hebben zien wegrennen of die de dader denken te kennen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011089633)

Politie zoekt automobilist
Almelo
Dinsdag 20 september vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats op de Deldensestraat in Almelo. De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken is geweest bij dit ongeval.

Een 34-jarige vrouw uit Almelo fietste dinsdagmorgen op de Deldensestraat. Bij een scherpe bocht ter hoogte van een drankenhandel passeerde haar een kleine zwarte auto met een donkere achterruit. De auto raakte haar, maar reed vervolgens door. De vrouw is gevallen en hierbij gewond geraakt. Zij heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen en heeft vervolgens melding gedaan bij de politie.

De politie verzoekt de bestuurder van de kleine zwarte auto met een donkere achterruit, die dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur op de Deldensestraat in Almelo reed, zich te melden. Ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, team Almelo. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of door langs te komen op het bureau. (2011089421)

Bedrijfsinbraken
Hengelo
Tussen maandag 19 september 18.00 uur en dinsdag 20 september 08.30 uur is bij vier bedrijfspanden in Hengelo ingebroken, dan wel getracht in te breken.

Politie Twente kreeg omstreeks 07.30 uur de melding van een bedrijfsinbraak aan de Lansinkesweg. Bij een beveiligingsbedrijf was geprobeerd in te breken. Het was de dader(s) echter niet gelukt om binnen te komen. Vervolgens bleek dat het bij een ander bedrijf in hetzelfde pand wel was gelukt in te breken. Hier zijn acht laptops weggenomen.

Even later bleek dat bij een bedrijfskantoor aan de Spoorstraat eveneens was ingebroken. In dit pand zijn twee bedrijven gevestigd. Bij een technisch bedrijf werd een geldbedrag gestolen, bij het andere bedrijf bleef het bij een poging.

Wellicht zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Lansinkesweg en de Spoorstraat. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Zuid: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011089425)

Controle voetgangersgebieden
Enschede
Politie Twente heeft dinsdag 20 september, in samenwerking met Handhaving van de gemeente Enschede, wederom een controle uitgevoerd in de voetgangersgebieden in het centrum van Enschede.

In een tijdsbestek van anderhalf uur werden 68 bekeuringen uitgeschreven voor fietsen waar dat niet is toegestaan. Ook werd gecontroleerd met de TAG-reader. Er zijn echter geen als gestolen geregistreerd staande fietsen aangetroffen.

Gezien de hoeveelheid overtredingen zal de politie komende periode blijven controleren in de voetgangersgebieden met als doel de veiligheid in de voetgangersgebieden te verhogen.

Persbericht van 1 september jl. Politie controleert fietsers in voetgangersgebied Enschede
Naar aanleiding van klachten van ondernemers en winkelend publiek in de binnenstad van Enschede is Politie Twente, team Enschede-Centrum samen met de handhavers van de gemeente gestart met het controleren van fietsers en bromfietsers in de voetgangersgebieden in het centrum.

Van winkeliers aan de Kalanderstraat, Haverstraatpassage en Raadhuisstraat en de daar winkelende mensen zijn diverse klachten binnengekomen. Zij ondervinden vooral overlast van fietsers en bromfietsers. De handhavers zijn tevens in het bezit van een 'TAG' om gestolen fietsen op te sporen.

Bromfietsster gewond
Hengelo
Dinsdag 20 september raakte een 21-jarige bromfietsster gewond bij een ongeval. Dit gebeurde omstreeks 08.00 uur op de Staringstraat in Hengelo.

De 21-jarige bromfietsster uit Hengelo reed op de rotonde naast een auto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Hengelo. Door onbekende oorzaak botsten de bromfiets en de auto op elkaar. Hierbij raakte de bromfietsster gewond. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011089365)

Huisverboden uitgereikt

Dinsdag 20 september is aan drie personen een huisverbod uitgereikt.

Enschede
Een 30-jarige man uit Enschede heeft een huisverbod opgelegd gekregen op verdenking van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011089126)

Almelo
Een 40-jarige man uit Almelo heeft een huisverbod opgelegd gekregen. Ook hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011089228)

Almelo
Een 48-jarige man uit Almelo heeft eveneens een huisverbod opgelegd gekregen op verdenking van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011088458)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl

Fietser gewond
Enschede
Dinsdag 20 september raakte omstreeks 16.45 uur een 58-jarige fietser uit Losser gewond bij een ongeval.

Dit gebeurde op de Horstlindelaan in Enschede. Een 47-jarige automobiliste reed op de Horstlindelaan en wilde een inrit inrijden. Hierbij zag zij de 58-jarige fietser over het hoofd, die op dat moment vanuit tegenovergestelde richting op het fietspad fietste. De fietser kwam ten val en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011089594)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Woensdag 21 september 2011
Telefoon: 053-455 5588


---- --