Ingezonden persbericht


P E R S M E D E D E L I N G

Geïoniseerd water heeft geen reinigend effect :

PRODUCENT VAN REINIGINGSAPPARATUUR TENNANT WORDT VERVOLGD VOOR MISLEIDENDE BEWERINGEN

Winnenden, 21 september 2011 - Alfred Kärcher GmbH & Co KG, wereldmarktleider in reinigingstechnologie, heeft rechtszaken aangespannen tegen nationale vestigingen van zijn concurrent Tennant. Het juridische dispuut in Duitsland, België en het UK heeft betrekking op foutieve en misleidende reclamecampagnes van Tennant voor schrobzuigmachines die gebruik maken van de zogenaamde ec-H2O technologie.

Kärcher neemt gerechtelijke stappen tegen verschillende beweringen in advertenties van Tennant, in het bijzonder de bewering dat gewoon kraantjeswater in schrobzuigmachines kan worden geconverteerd in "actief water" dat dan hetzelfde effect heeft als een krachtig schoonmaakdetergent. Beweerd wordt dat dit procédé zijn eigen "krachtig schoonmaakdetergent" ontwikkelt, met als resultaat dat de aankoop van een allesreiniger niet langer nodig is. Deze claims werden wetenschappelijk onderzocht door een onafhankelijk onderzoeksinstituut en weerlegd in een uitgebreid expertenrapport.

Schrobzuigmachines zijn bedoeld voor de natte reiniging van harde vloeroppervlakken. Ze combineren drie functies: verspreiden van de reinigingsvloeistof, schrobben van de vloer en opzuigen van het vuile water.

"De voorbije jaren realiseerden we een aanzienlijke globale omzetgroei met onze schrobzuigmachines, en ook in 2011 zal deze stijging zich verderzetten", aldus Kärcher. "Als toonaangevende onderneming op vlak van reinigingsapparatuur vertegenwoordigen we ook het respect en de betrouwbaarheid van onze sector. Onze klanten moeten op hun producenten kunnen vertrouwen. De claims van Tennant zijn misleidend en wetenschappelijk totaal onhoudbaar. De onderneming probeert zich daarmee op een bijzonder oneerlijke manier te onderscheiden van de concurrentie - en maakt klanten een belofte die ze onmogelijk kan nakomen."

Kärcher stelt momenteel meer dan 8000 mensen tewerk in 50 landen en 75 vestigingen. Het in 1935 opgerichte familiebedrijf produceert zijn reinigingsapparatuur in 7 landen. 50.000 servicecentra in landen alom garanderen een wereldwijd beschikbare dienstverlening. Meer dan 600 ingenieurs en technici werken in ontwikkelingscentra aan nieuwe probleemoplossingen. In 2010 rapporteerde reinigingsspecialist Kärcher met meer dan 1,5 miljard EUR zijn hoogste verkoopsomzet ooit. Meer dan 7,3 miljoen toestellen werden verkocht - het grootste aantal ooit in de 75-jarige geschiedenis van het bedrijf.


Ingezonden persbericht