Ingezonden persbericht


HALT REGIO UTRECHT GECERTIFICEERD

Als dienstverlenende organisatie vindt Halt kwaliteit erg belangrijk. Daarom is Halt Regio Utrecht op 22 augustus ISO gecertificeerd door CIIO. CIIO is de certificeerder voor de professionele dienstverlening en heeft onderzoek uitgevoerd op basis van de eisen ISO 9001.

In opdracht van het Ministerie van Justitie moet de hele Halt-sector in 2011 gecertificeerd zijn volgens deze normen. De belangrijkste onderwerpen van het onderzoek waren de Halt-afdoening, signalering en verwijzing, het ontwikkelen en uitvoeren van preventie en advisering aan gemeenten, scholen en ketenpartners. Ook het beleid en de inrichting van de organisatie en de samenwerking met ketenpartners zijn beoordeeld.

Op 18 mei 2011 heeft de documentenbeoordeling plaatsgevonden. De daaruit voortkomende verbeterpunten zijn opgepakt en verbeterd. Op 15 juni 2011 heeft de praktijkaudit plaatsgevonden. Met succes want in augustus van dit jaar werd de certificering een feit. Het kwaliteitsmanagement is inmiddels een vast onderdeel binnen de organisatie. De medewerkers van Halt Regio Utrecht mogen trots zijn op dit resultaat. Richting klanten en eventuele toekomstige klanten van Halt is de certificering een belangrijke waarborg voor de kwaliteit van de dienstverlening en samenwerking.


Noot voor redacties


(