Adfonic gaat samenwerking met dotMobi aan voor het gebruik van DeviceAtlas voor geavanceerde apparaatdetectiestrategie

Samenwerkingsverband versterkt doeltreffendheid en bereik van mobiel advertentienetwerk van Adfonic

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110921 --

Adfonic, internationaal mobiel advertentienetwerk, en dotMobi, pionier op het gebied van mobiele webtechnologie, hebben vandaag tijdens ad:tech London bekendgemaakt dat het bekroonde DeviceAtlas vanaf dotMobi vanaf nu geavanceerde mogelijkheden voor apparaatdetectie gaat verzorgen voor het mobiele advertentienetwerk van Adfonic.

Adfonic, een van de grootste onafhankelijke mobiele advertentienetwerken ter wereld, heeft haar doeltreffendheid verder verhoogd door toevoeging van de nauwkeurigheid en snelheid van DeviceAtlas met haar toonaangevende apparaatdetectie aan het Adfonic-netwerk.

“DeviceAtlas vormt met haar uitgebreide apparaatdatabase een belangrijke component van de geavanceerde functionaliteit voor targeting en reporting voor het mobiele advertentienetwerk van Adfonic,” aldus Wes Biggs, Chief Technology Officer van Adfonic.

Adfonic maakt gebruik van DeviceAtlas voor het herkennen van apparaten die aanvragen verzenden naar het advertentienetwerk, zodat het campagnemateriaal optimaal wordt weergegeven op alle toestellen. Daarnaast maken de geavanceerde opties van Adfonic het voor adverteerders mogelijk gerichte campagnes uit te voeren op het niveau van individuele apparaten, of op basis van platform of technische mogelijkheden. Daarom zijn nauwkeurige apparaatherkenning en betekenisvolle apparaatinfo een essentieel bestanddeel van het Adfonic-platform.

Eileen O’Sullivan, Chief Operating Officer van dotMobi: “Door de aanhoudende explosieve ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet, hebben adverteerders bij het bereiken van potentiële klanten te maken met een steeds complexer en gefragmenteerde scala van mobiele apparaten. DeviceAtlas, dat de meest actuele en complete verzameling van specificaties van mobiele apparaten op de markt bevat, stelt bedrijven als Adfonic in staat hun leidende positie op deze dynamische markt te handhaven. Het doet ons veel genoegen met heb samen te werken.”

Adfonic verwerkt momenteel meer dan 15 miljard advertentieaanvragen per maand, met campagnes van grote merken en reclamebureaus gericht op alle belangrijke internationale markten. Het netwerk van Adfonic omvat meer dan 8000 publicerende sites en apps. Daarom heeft Adfonic behoefte aan een uiterst betrouwbare oplossing voor apparaatdetectie, geschikt voor hoge snelheden en miljarden detecties. De API’s van DeviceAtlas, met hun hoge snelheid, zijn in staat meer dan een miljoen detecties per seconde uit te voeren op elke server waarop ze zijn geïnstalleerd, en meer dan 7500 verschillende apparaten te herkennen.

Mocht u op 21 of 22 september 2011 u een bezoek brengen aan ad:tech London 2011 in de London National Hall (Olympia), ga dan ook even langs bij dotMobi op stand #321 of Adfonic op stand #324 om meer te weten te komen over oplossingen als DeviceAtlas van dotMobi en het mobiele advertentienetwerk van Adfonic.

Over Adfonic

Adfonic is het grootste mobiele advertentienetwerk van Europa. Adfonic stelt adverteerders in staat een bod te doen op advertentieruimte op mobiele sites en in mobiele toepassingen om hun bereik te vergroten en hun resultaten op te schroeven, en die publicerende bedrijven in staat stelt het inkomstenpotentieel van hun mobiele verkeer optimaal te benutten. Adfonic voert maandelijks gemiddeld 3000 campagnes uit voor klanten als Yell, Tesco, Peugeot, Groupon en Skype, en heeft een bereik van naar schatting 100 miljoen unieke mobiele gebruikers per maand. Per maanden worden meer dan 15 miljard advertentieaanvragen gegenereerd via het netwerk van Adfonic. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Londen, naast vestigingen in New York, Parijs, San Francisco en Sevilla. Meer informatie: http://adfonic.com of http://blog.adfonic.com.

Over dotMobi

dotMobi, een volle dochteronderneming van Afilias Limited met hoofdkantoor in Dublin, is een toonaangevend bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van mobiele content van hoge kwaliteit door middel van innovatieve diensten, die op hun beurt bedrijven en personen helpen de miljoenen mobiele telefoongebruikers op deze wereld te bereiken. dotMobi bevordert de innovatie binnen de mobiele industrie door content providers te voorzien van de gereedschappen die ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat het web werkt op alle telefoons, met snelheid, nauwkeurigheid en relevante content. Zie http://dotMobi.mobi voor informatie over het domein .mobi en alle dotMobi-diensten, waaronder DeviceAtlas en goMobi.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6868458&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
dotMobi / Afilias
Vance Hedderel, +1-703-485-5563
vhedderel@afilias.info
of
dotMobi
Martin Clancy, +353-1-854-1134

mclancy@dotmobi.mobi