Skillcity nomineert Calco-IT voor 'Snelle groeier 2011'


Sector uit sobere verwachtingen derde kwartaal.

AMERSFOORT, 20110921 -- IT opleider en -detacheerder Calco-IT is genomineerd voor Skillcity Snelle groeier 2011, een jaarlijkse groeicompetitie voor IT bedrijven in de regio Utrecht. Ieder jaar verkiest Stichting Skillcity Utrecht de 20 snelst groeiende IT ondernemingen. Robert Gravekamp, directeur van Calco-IT: "Dat wij voor het tweede jaar op rij zijn genomineerd voor deze verkiezing, in een tijd waarin de totale groei van de markt achterblijft ten opzichte van vorig jaar, is iets waar wij trots op zijn."

Nieuw pand

Op 3 oktober a.s. maakt de stichting bekend welk IT bedrijf uit de regio Utrecht zich de snelste groeier van 2011 mag noemen. Robert Gravekamp: "Bij de uitreiking van 2010 eindigden wij op de achtste plaats, ik heb goede hoop dat we die prestatie dit jaar minimaal kunnen evenaren, gezien de behaalde omzetgroei. "Calco-IT kocht onlangs een pand in Maarssen omdat het huidige pand in Amersfoort te klein werd. "Inmiddels telt Calco-IT 190 medewerkers, elke maand komen er gemiddeld 8 bij. Daarnaast neemt de vraag van onze bestaande en nieuwe opdrachtgevers naar hoog kwalitatief IT-personeel gestaag toe, met het nieuwe pand bereiden we ons voor op de nabije toekomst", aldus Gravekamp.


Autonome groei

In augustus van dit jaar wees onderzoek van brancheorganisatie ICT~Office uit dat de sector voor het derde kwartaal van 2011 geen groei verwacht ten opzichte van het derde kwartaal van 2010. En dat ondanks het feit dat de vraag naar IT producten en -diensten in het tweede kwartaal van 2011 wél groei vertoonde. Robert Gravekamp: "Over het algemeen heeft men de verwachtingen voor dit derde kwartaal behoorlijk getemperd, onder andere omdat het mogelijk is dat beursgenoteerde IT ondernemingen flink last zullen krijgen van de schuldencrisis in Europa en de VS. Calco-IT verwacht op het gebied van detachering ook  geen explosieve groei. Maar waar het gaat om de MasterClass, met een detavast constructie, juist weer wel als gevolg van de vergrijzing, er is behoefte aan jong talent tegen redelijke tarieven."


Over Calco-IT

Als specialist in detachering, coaching en opleiding van jonge & ervaren IT professionals matcht Calco-IT getalenteerde starters op de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven die behoefte hebben aan hoog gekwalificeerd IT personeel. Calco-IT werft talenten onder studenten en afgestudeerden, en leidt hen in de Calco MasterClass binnen twee maanden op tot junior en medior professionals, ter voorbereiding op een vaste baan in de IT. Kandidaten worden na de opleiding geplaatst bij opdrachtgevers, waar zij gedurende twee jaar aan de slag gaan met één of meerdere projecten. Hierna kan de opdrachtgever besluiten de kandidaat een arbeidsovereenkomst aan te bieden. Calco-IT wordt bestuurd door Robert Gravekamp en René Scholten.