KRO

KRO Puberruil Z@pp: Hockeymeisje Nikki ruilt met no-nonsense Deona

Uitzenddatum: 21/09/2011

De Gorinchemse Deona, dochter van een schoonmaakster en een taxichauffeur, ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur op Nederland 3) met de vrolijke en uitbundige Nikki, die uit een welgesteld gezin in Tilburg komt.

Entertainster Nikki van 12 woont met haar ouders, broer en zusje in een vrijstaand huis in Tilburg. Het is een gezellig Brabants gezin pur sang: thuis is het de zoete inval en familie is heel belangrijk voor het gezin. Er zijn dan ook vaak feestjes en borrels en Nikki verzorgt hierbij, met of zonder vriendinnen, optredens. Deze vrolijke en blije dame houdt van frutsels, tutten en keten met vriendinnen. Ze verzint altijd wel iets leuks om te doen, bijvoorbeeld taarten bakken, kleding ontwerpen en natuurlijk: shoppen. Ook doet ze fanatiek aan hockey. Nikki is een heel sociaal meisje die houdt van Brabantse gezelligheid. Deze advocatendochter weet nog niet wat ze later wil worden. Voorlopig is haar prioriteit dan nog maar even haar kledingkast.

De 12-jarige Deona woont met haar ouders en zus in een rijtjeshuis in Gorinchem. Deona is een wijs en verstandig meisje dat erg begaan is met anderen en dan met name met de dieren in de bio-industrie. Ze wordt verdrietig van al het onrecht in de dierenwereld. Desondanks voert ze haar huisdier, een slang, zonder problemen diepvries babymuizen. "De slangen moeten ook eten!" Deona vindt geld absoluut niet belangrijk en wordt gelukkig van haar vrienden en familie. Hiermee gaat ze de stad in of naar de bioscoop. Snorkelen is haar grootste hobby en zodra ze oud genoeg is, wil ze haar duikbrevet gaan halen. Deona houdt niet van hysterische meisjes en heeft een hekel aan getut.

Hoe reageert Deona op het uitbundige, Brabantse gezin waarin ze terecht komt? Kan ze net zulke lekkere taarten maken als Nikki? En Nikki, durft ze de slang van Deona te verzorgen? Lukt het haar om de spannende snorkel-opdracht te volbrengen?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 21 september om 17.10 uur op Nederland 3/Z@pp. Herhaling van woensdag 30 maart 2011.