ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Kom naar de workshop 'WBSO-regeling en Innovatiebox'

7 sep 2011 om 09:13

Softwareproducerende bedrijven zijn enthousiaste gebruikers van de zogenaamde Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), waarmee de kosten voor research & development (R&D)-activiteiten voor een deel fiscaal kunnen worden gecompenseerd.

De ontwikkelingen op WBSO-gebied staan echter niet stil. Een beter en intensiever gebruik van de regeling blijkt soms mogelijk. Dat geldt zeker voor een betrekkelijk nieuw instrument van de Belastingdienst dat in samenhang met de WBSO-regeling kan worden gebruikt: de Innovatiebox.

Inhoud workshop

De Software~VOC organiseert op 21 september in samenwerking met AgentschapNL en de Belastingdienst een speciale workshop over de WBSO-regeling en de Innovatiebox. Tijdens deze workshop presenteert ir.drs. Gerrit Jan Bolks (adviseur NL Innovatie bij AgentschapNL) de nieuwste WBSO-ontwikkelingen en geeft drs. Gerrit de Keizer (voorzitter Coördinatiegroep Taxhavens en Concernfinanciering van de Belastingdienst) een uitgebreide toelichting op de Innovatiebox.

Daarnaast legt Marjo Wildvank (directeur Software Improvement Group) uit hoe zijn bedrijf de regelingen benut. Als zeer R&D-intensief bedrijf is de Software Improvement Group een ervaringsdeskundige wat betreft het gebruik van beide regelingen.

Programma

16:00 u. Opening en welkom
16:05 u. De WBSO-regeling en de laatste ontwikkelingen ir.drs. Gerrit Jan Bolks (AgentschapNL)
16:40 u. Toelichting op en gebruik van de Innovatiebox drs. Gerrit de Keizer (Belastingdienst)
17:15 u. Best Practices WBSO en Innovatiebox
Marjo Wildvank (SIG)
17:50 u. Afsluiting met vragenronde
18:00 u. Netwerkborrel

Ook aanwezig is Mazars accountants en belastingadviseurs, de partner van ICT~Office die de Helpdesk Financieel inhoudelijk vormgeeft. Mazars heeft ruime ervaring in het begeleiden van ICT-bedrijven op het gebied van de Innovatiebox.

Praktische info

De workshop vindt plaats op woensdag 21 september van 16:00 u. tot 19:00 u. op het kantoor van ICT~Office te Woerden. Een routebeschrijving vindt u onder Contact. Voor leden van ICT~Office is de bijeenkomst gratis toegankelijk. Overige geïnteresseerden betalen 100,- p.p. (excl. BTW). De workshop is bedoeld voor ICT-professionals, CEO's, CFO's, CTO's en productmanagers van softwarebedrijven.

U kunt zich tot 19 september aanmelden via onderstaande link. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met de deelnemerslijst.

Ja, ik meld me aan voor de workshop van 21 september 2011