Gemeente Almelo

Cursus `Opvoeden & Zo' van start in Almelo

12 september 2011 - Op woensdag 21 september a.s. starten Loes en de GGD Twente de cursus `Opvoeden & Zo' in Almelo. Deze cursus is bedoeld voor alle ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar die vragen hebben over opvoeden. Ook ouders die benieuwd zijn naar tips om het opvoeden van hun kind(eren) prettiger en makkelijker te laten zijn kunnen aan de cursus deelnemen.

Politie-agentje spelen?
Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens vragen als: wat doe je als een kind niet wil luisteren? Hoe kun je ervoor zorgen dat kinderen wat vaker luisteren? Is het normaal dat ouders de hele dag `politie-agentje' moeten spelen? In de cursus `Opvoeden & Zo' komen deze en andere vragen uitgebreid aan bod. Ouders kunnen met elkaar en de cursusleider in gesprek gaan over manieren van opvoeden en ervaren dat zij niet de enige zijn met vragen.

Doe-cursus

Met behulp van een DVD bespreekt de cursusleider tal van voorbeelden geeft op welke manier ouders met de opvoedsituaties om kunnen gaan. Ouders krijgen informatie over hoe zij het positieve gedrag van hun kind kunnen stimuleren en het negatieve gedrag kunnen verminderen. `Opvoeden & Zo' is niet alleen maar een kijk- en praatcursus, het is vooral een doe-cursus waarbij ouders adviezen uit de cursus thuis in praktijk brengen. Ervaringen worden tijdens de volgende bijeenkomst besproken. Alle informatie wordt ook in de vorm van folders meegegeven zodat ouders het op een later moment nog eens rustig kunnen nalezen.

Aanmelden

Getrainde verpleegkundige van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Regio Twente geven de cursus. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten die duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. De cursus in Almelo vindt plaats in het gebouw van Eninver (Ouderkamer) aan de Apollolaan 11. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Belangstellenden kunnen zich tot en met 14 september via de website www.cursusbureautwente.nl aanmelden. Vragen kunt u stellen door een email te sturen naar cursusbureau@regiotwente.nl of telefonisch via de administratie van de JGZ via 053 487 69 30.