Gemeente Medemblik


-

-

Informatiebijeenkomst dementiebeleid Medemblik

13-09-2011 |

Bijeenkomst door Wmo adviesraad over dementiebeleid op woensdagavond 21 september in De Schoof in Wervershoof.

Heeft u in uw naaste omgeving met dementie te maken? Of heeft u zelf ervaring met deze ziekte? U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de gemeentelijke ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. De Wmo-adviesraad Medemblik organiseert deze bijeenkomst op woensdagavond 21 september, ter voorbereiding op het advies dat zij zal uitbrengen over het beleidsplan 2012 - 2014.

De Wmo-adviesraad adviseert de gemeente bij het opstellen van haar participatiebeleid. Doel van dit beleid is om inwoners optimaal te laten `meedoen' in de samenleving. Zo wil de gemeente ook dementerenden en hun naasten de juiste hulp bieden, zodat cliënten zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Om de gemeente hierover zo goed mogelijk te kunnen adviseren, heeft de Wmo-adviesraad inbreng nodig van de mensen om wie het gaat. Door uw wensen en ondersteuningsbehoeften te verwoorden, kunt u dus ook zelf invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid.

Maatregelen
De gemeente hecht grote waarde aan beleidsinbreng op dit terrein. Het aantal inwoners met dementie zal naar verwachting de komende jaren enorm stijgen. Om deze toenemende groep goed te kunnen ondersteunen, zal de gemeente de juiste maatregelen moeten treffen. In het najaar van 2010 hebben de gemeenten Andijk, Wervershoof en Medemblik al onderzoek laten doen naar de beleidsontwikkeling en ondersteuning rond de zorg voor mensen met dementie en hun naasten. De uitkomsten hiervan staan in de rapportage "Resultaten Dementie Monitor 2010" .

Tijdens de informatieavond zullen de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd. Vervolgens kunt u deelnemen aan een discussie. U wordt in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, en prioriteiten en suggesties voor beleidsadviezen te geven.
De bibliotheek Wervershoof is aanwezig met een informatiestand met leesmateriaal over dit onderwerp en ook van de Stichting Alzheimer Nederland is het nodige materiaal verkrijgbaar.

De bijeenkomst vindt plaats van 20:00 tot 22:00 uur in "De Schoof", Dorpsstraat 69, Wervershoof. Inloop vanaf 19:30. Voor nadere informatie, eventueel vervoer en het opvragen van het rapport "Resultaten Dementie Monitor" kunt u contact opnemen met Nicolette Swart: (0228) 58 45 93 of nicolettecees@hetnet.nl.

|