Gemeente Zeist

Driebergen-Zeist

Themabijeenkomst Stationsgebied Driebergen-Zeist

Woensdag 21 september organiseert het ontwerpteam project Stationsgebied Driebergen-Zeist (Arcadis, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, Provincie en ProRail) een themabijeenkomst over de fietsroutes en wandelroutes rond het station en de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De bijeenkomst vindt plaats in `t Hoge Licht (Klaproos 2) in Driebergen-Rijsenburg en duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur). U bent van harte welkom!

Deze themabijeenkomst is vooruitlopend op een informatieavond over het laatste ontwerp van het gehele stationsgebied, gepland najaar 2011. Op basis van dit laatste ontwerp start de bestemmingsplanprocedure.

Wat vooraf ging

Op 18 mei organiseerde de projectgroep van het Stationsgebied Driebergen-Zeist al een informatieavond over de nieuwe inrichting van het stationsgebied. De afspraak werd gemaakt dat een aparte themabijeenkomst zou komen over de fietsroutes en wandelroutes rond het station en de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Eind juni heeft een bijeenkomst plaatsgevonden met enkele omwonenden (bewonerscomité Odijkerweg) en leden van de Fietsersbond en belangenverenigingen op het gebied van mobiliteit en toegankelijkheid (GPPZ, SGB, Clientenbelang Utrecht, Platform mensen met een functiebeperking, Bartimeus Onderwijs). De ontwerptekeningen zijn kritisch bekeken en vragen en opmerkingen geïnventariseerd. Het ontwerpteam is hiermee aan de slag gegaan. Tijdens de bijeenkomst op 21 september worden de laatste ontwerpaanpassingen besproken.