Gemeente Dongeradeel


Burgemeester Waanders opent Oktobermaand Kindermaand

Burgemeester Waanders geeft woensdag 21 september om 10.00 uur het officiële startsein voor Oktobermaand Kindermaand.

Dit gebeurt in de raadszaal van het gemeentehuis. Vijftig leerlingen van CBS De Regenboog uit Dokkum en CBS De Gearing uit Ee zijn uitgenodigd de Burgemeestersactie bij te wonen. Met de Burgemeestersactie start in de gemeente Dongeradeel de promotie rond het kunst- en cultuurproject Oktobermaand Kindermaand. Dankzij dit project kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar in de weekenden van oktober gratis culturele activiteiten bezoeken. In Dongeradeel worden voorstellingen geprogrammeerd, rondleidingen in musea georganiseerd en kunstzinnige workshops gegeven.
De Burgemeestersactie start voor de leerlingen met een rondleiding door Dokkum op de Trekschuit of in het Dockumer Lokaeltsje. Rond 10.00 uur komen de leerlingen aan bij de raadszaal van het gemeentehuis waar ze kennis maken met de burgemeester en de kinderburgemeester. Onder leiding van Dongeradichter Bram Borstlap mogen de leerlingen vragen stellen aan beide burgemeesters. Ter afsluiting van de Burgemeestersactie vindt de officiële overhandiging plaats van de eerste programmafolder van Oktobermaand Kindermaand.

Direct na de Burgemeestersactie worden de programmafolders van Oktobermaand Kindermaand ook op de basisscholen in Dongeradeel uitgereikt aan alle leerlingen. De folder stimuleert ouder en kind om in oktober een museum, molen of theater te bezoeken. Het doel is kinderen tijdens Oktobermaand Kindermaand in hun directe omgeving kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Ook in Drenthe, Groningen en Noord-Holland (Gooi en Vechtstreek en Amstelland Meerlanden) vindt Oktobermaand Kindermaand plaats. Duizenden kinderen bezochten het afgelopen jaar één van de vele activiteiten. Oktobermaand Kindermaand vindt plaats op 1, 2, 9, 15, 16, 19, 22, 23 en 30 oktober. Meer informatie vindt u op www.kindermaand.nl .