Gemeente Breda

Snoeien haagbeuk in de Zonnebloemstraat, Dahliastraat, Ranonkelstraat, Anjelierstraat
De gemeente gaat, als het weer het toelaat, op 21 september de haagbeuk in de Zonnebloemstraat en de Anjelierstraat snoeien en op 22 september de haagbeuk in de Dahliastraat/Resedastraat. De haagbeuk is zo groot geworden waardoor er minder uitzicht is en de doorgang wordt belemmerd. Hierdoor kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Door te snoeien, blijft de haagbeuk prima behouden. De snoeiwerkzaamheden duren ongeveer één halve werkdag.

Waarom nu snoeien

De beste tijd om een haagbeuk te snoeien is september, omdat dit het eind van het groeiseizoen is. De haagbeuk bij u in de straat zal zich na het snoeien prima herstellen.

Wat gaat er gebeuren

De haagbeuk heeft van oorsprong een kolomvorm. Om deze vorm terug te krijgen, gaan we de beuken `kandelaren'. Bij deze techniek worden detakken teruggesnoeid tot maximaal 20 cm van de hoofdstam. Door jaarlijks de haagbeuk te snoeien, komt de kolomvorm (kandelaar) terug.

Uw medewerking wordt gevraagd

Om de werkzaamheden veilig, snel en zonder risico voor schade aan auto`s uit te kunnen voeren, verzoeken wij u dringend geen voertuigen te plaatsen bij de haagbeuken op 21 en 22 september van 8.00 tot 12.00 uur.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer C. van Bavel van de Gemeente Breda. Hij is bereikbaar tijdens kantoor uren van 08.00 uur tot 16.00 uur op nummer (076) 529 39 80.

Vragen aan de gemeente?
Deel Snoeien haagbeuk in de Zonnebloemstraat, Dahliastraat, Ranonkelstraat, Anjelierstraat op Twitter Deel Snoeien haagbeuk in de Zonnebloemstraat, Dahliastraat, Ranonkelstraat, Anjelierstraat op Facebook Deel Snoeien haagbeuk in de Zonnebloemstraat, Dahliastraat, Ranonkelstraat, Anjelierstraat op Hyves
20sep