Gemeente Alphen aan den Rijn

koek tegen Alphens fileleed

Marketentster koek tegen Alphens fileleed

Gemeente Alphen aan den Rijn deelt morgenochtend 21 september tijdens de ochtendspits koeken uit aan automobilisten die in de file staan op de kruising van de Prinses Irenelaan en Prinses Beatrixlaan. Door wegwerkzaamheden bij de Hoorn en Steekterbrug en wegafsluitingen in verband met de Jaarmarkt, kunnen veel automobilisten morgenochtend verkeershinder ondervinden.

Tussen 8.00 en 10.00 uur s ochtends staat een team klaar om de Markententster koeken uit te delen aan het langzaam rijdende of stilstaande verkeer. Ook wethouder Kees van Velzen zal hierbij aanwezig zijn. Het is erg vervelend dat het Alphense verkeer zoveel last heeft van de noodzakelijke wegwerkzaamheden. We begrijpen dat met het uitdelen van een koek dit niet is opgelost, maar we vragen hiermee om begrip voor de situatie. Voor een evenement als de Jaarmarkt moeten we ons nu eenmaal aanpassen. Met de Markententster koek hopen we de wachtende automobilisten toch wat te kunnen meegeven van deze mooie dag voor Alphen aan den Rijn. Aldus wethouder Van Velzen.

Hoorn open tijdens Jaarmarkt
Alleen tijdens de Jaarmarkt op woensdag 21 september is de Hoorn opengesteld vanuit de richting N11 naar het centrum. Dit om de extra verkeersdrukte te verlichten.

Vertraging
Automobilisten in Alphen aan den Rijn hebben het deze dagen niet makkelijk. Door wegwerkzaamheden en evenementen zijn de doorgangswegen beperkt. Een vertraging van tien minuten tot een half uur is geen uitzondering. Zeker wanneer belangrijke verkeerspunten, zoals de kruispunten op de Prins Bernhardlaan en Prinses Irenelaan/Willem de Zwijgerlaan, ook nog eens hinder ondervinden van openingen van de Julianabrug en Albert Schweitzerbrug voor de scheepvaart. Verwacht wordt dat de wegwerkzaamheden aan de Hoorn en Steekterbrug respectievelijk 7 en 21 oktober gereed zijn en het Alphense fileleed weer verdwijnt.

Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden en wegafsluitingen op www.alphenopweg.nl

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn