Gemeente Vlaardingen



-

Pakket maatregelen voor TBV

21-09-2011 |

Na drie weken van gesprekken met vele betrokkenen heeft de gemeentesecretaris in overleg met het college van burgemeester en wethouders een pakket maatregelen opgesteld voor TBV. Dit zijn maatregelen om de werksituatie bij TBV te normaliseren. Een van deze maatregelen is het instellen van een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Voor 1 december 2011 worden alle klachten afgehandeld op basis van hoor en wederhoor door de vertrouwenspersoon en het hoofd Personeel en Organisatie van de gemeente. De gemeentesecretaris blijft betrokken bij de afhandeling van klachten over leidinggevenden. De maatregelen zijn maandagmiddag 19 september 2011 tijdens een bijeenkomst door de gemeentesecretaris aan het personeel van TBV toegelicht.

Om de omgangsvormen binnen TBV te normaliseren, is een concept gedragscode opgesteld. Deze gedragscode is in de afgelopen weken besproken in de werkoverleggen. In oktober volgt de definitieve gedragscode.

TBV is het bedrijf voor de sociale werkvoorziening en re-integratie van Vlaardingen en bestaat uit de afdelingen `Verpakken, Montage en Grafimedia', `Groen, beheer en post' en de afdeling `Arbeidsontwikkeling en mobiliteit'. Een andere maatregel uit het pakket is het uitbouwen van de afdeling `Arbeidsontwikkeling en mobiliteit' van TBV in combinatie met het gemeentelijke werkbedrijf, de BV Werk. Dit gebeurt vooruitlopend op de invoering van de Wet Werken naar Vermogen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000