Gemeente Lansingerland

Vroegsignalering vergeetachtigheid

Op 21 september start in de gemeente Lansingerland een publiekscampagne over de vroegsignalering van vergeetachtigheid. Het doel van deze campagne is iedereen in Lansingerland bewust te maken van vergeetachtigheid.

Heeft u zelf of iemand in uw omgeving problemen met het geheugen? Vergeetachtigheid kan duiden op geheugenproblemen. Soms is het een onderdeel van het ouder worden. Er is vergeetachtigheid die bij de leeftijd past, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals vitaminegebrek of een infectie. Sommige mensen hebben last van een verminderd gehoor- of gezichtsvermogen, waardoor ze nieuwe informatie niet goed opslaan. En soms kan er meer aan de hand zijn, zoals een beginnende dementie.

Vroegsignalering vergeetachtigheid

`Maak het bespreekbaar'
Herkent u bij uzelf verschijnselen van vergeetachtigheid of kent u iemand in uw omgeving die hiermee rondloopt? Maak deze gevoelens dan bespreekbaar maar trek niet te snel een conclusie. Neem contact op met uw huisarts of het Wmo loket van de gemeente Lansingerland. Vooraf kunt u een vragenformulier invullen en meenemen naar uw huisarts of het Wmo loket. Het vragenformulier staat in de folder `Vroegsignalering vergeetachtigheid' en op de Wmo pagina, www.lansingerland.nl/wmo. De folder is te verkrijgen bij alle huisartsen en lokale hulpverleners in Lansingerland en het Wmo loket in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1.