Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 21-09-2011 Protest tegen bezuinigingen op huurtoeslag verbreed zich

Het brede protest tegen de bezuinigingen op de huurtoeslag wordt alsmaar breder. Tientallen maatschappelijke organisaties en meer dan 200 huurdersorganisaties hebben zich er inmiddels bij aangesloten.

Op 15 september bracht de Woonbond het nieuws naar buiten dat een breed front van maatschappelijke organisaties bezuinigingen op de huurtoeslag onaanvaardbaar vindt en de Tweede Kamer vraagt om de koopkracht van de laagste inkomens te beschermen. De oproep werd, behalve door de Woonbond, ondertekend door meer dan twintig maatschappelijke organisaties. Daaronder de Federatie Nederlandse Vakbeweging, de vier grote en 32 middelgrote gemeenten (G4 en G32), de ouderenorganisaties CSO en ANBO, de CG-Raad (Chronisch Zieken en Gehandicapten), Aedes brancheorganisatie van woningcorporaties, en zelforganisaties van migranten.

Inmiddels groeit het verzet. Ook het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) en de Unie KBO hebben zich nu aangesloten en meer dan 200 lokale huurdersorganisaties. De Woonbond heeft de kamerleden daar maandag 19 september van op de hoogte gebracht. Bij de behandeling van de miljoenennota dezer dagen zal blijken of de oproep gehoor vindt bij de diverse fracties.

Zie ook

* Lijst ondertekenende organisaties (pdf)
* Persbericht 'Breed proteste tegen bezuinigingen op huurtoeslag´